11 Σεπ 2008

Βάζουμε μπελάδες στο κεφάλι μας, εκούσια;

Γράφει ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος
THIS IS NOT MY COUNTRY
Ελλάδα , 08 Σεπ 2008 , αυτόματη μετάφραση
Γενεύη: Μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης της Ελλάδας, τα Ηνωμένα Έθνη ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για τα θέματα των μειονοτήτων, την κα Gay McDougall, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα την Ελλάδα από 08 έως 16 Σεπτεμβρίου 2008,
Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας θα διαβουλεύεται με τους ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, με τα μέλη της κοινότητας, ακαδημαϊκοί και άλλοι που εργάζονται στον τομέα των μειονοτικών ζητημάτων, κοινωνικής ένταξης, καθώς και στην προώθηση της ισότητας, της καταπολέμησης του ρατσισμού και της μη διάκρισης. Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα ταξιδέψουν στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης στη Βόρεια Ελλάδα.
Μετά την επίσκεψή της, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας θα παρουσιάσει μια έκθεση που περιέχει τις διαπιστώσεις και τις συστάσεις προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Μάρτιο του 2009.
( Καταλάβατε καλά; Την καλέσαμε για να μας δημιουργήσει τεχνητά προβλήματα…)
Η θητεία των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό να προωθήσει την υλοποίηση της Διακήρυξης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε εθνικές ή εθνοτικές, θρησκευτικές και γλωσσικές μειονότητες.
Από την εφημερίδα καθημερινή
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε: «Όλες οι χώρες που έχουν υπογράψει το Σύμφωνο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, έχουν αποδεχθεί ότι για τους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ υπάρχει από τις χώρες, που έχουν υπογράψει, ανοιχτή πρόσκληση. Εναπόκειται κάθε φορά στον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα να ζητήσει την επίσκεψη σε κάποια χώρα.
Πρόσφατα, η κα ΜακΝτούγκαλ επισκέφθηκε τη Γαλλία και την Ουγγαρία. Το πρόγραμμά της, σύμφωνα με την εντολή που έχει, έχει δύο συνιστώσες. Η μία διαμορφώνεται σε συνεργασία και διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της χώρας, όπου βρίσκεται, και η δεύτερη, βάσει της εντολής της, είναι απολύτως ελεύθερη. Επισκέπτεται όποια μέρη επιθυμεί και όποιους επιθυμεί. Αυτό είναι το πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα. Βρίσκεται ήδη εδώ και θα παραμείνει ως τις 17 Σεπτεμβρίου».

Για την αντιγραφή Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη