29 Σεπ 2008

Μια πραγματικά συγκλονιστική ανθρώπινη ιστορία


Μια πραγματικά συγκλονιστική ανθρώπινη ιστορία διαβάσαμε στην τράπεζα τύπου (http://www.press-bank.gr/) της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ και φυσικά σοκαριστήκαμε:
Μερικές φορές αναθεματίζεις το επάγγελμα που διάλεξες ή σου’ λαχε, γιατί η μοίρα σε φέρνει αντιμέτωπο με τραγικές συμπτώσεις, τις οποίες δεν μπορεί εύκολα να τις αντέξει ο ανθρώπινος νους. Είναι οι στιγμές που σε οδηγούν στην απόγνωση, στο χείλος της απέραντης οδύνης κι απελπισίας.

Αυτό συνέβη με τον Χρήστο Μπ., υπάλληλο του ΕΚΑΒ, ο οποίος προχθές 9 Σεπτεμβρίου, γύρω στις 3.00 το απόγευμα, έδωσε εντολή να πάει γρήγορα ασθενοφόρο να παραλάβει βαρύτατα τραυματισμένη, μετά από τροχαίο που σημειώθηκε στην Λ. Μεσογείων, περίπου στο ύψος του νοσοκομείου ΙΑΣΩ GENERAL.
Το ασθενοφόρο έφθασε άμεσα, όμως όπως διαπιστώθηκε ήταν ήδη αργά. Μια 42χρονη γυναίκα, κειτόταν ακίνητη στο οδόστρωμα της Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της καθόδου. Ήταν νεκρή. Οι αρμόδιοι προσπάθησαν να ταυτοποιήσουν το θύμα, αναζητώντας κάποια ταυτότητα επάνω της, όμως η άτυχη φορούσε μία απλή φόρμα, χωρίς να έχει πάνω της κανένα στοιχείο που θα βοηθούσε τους άνδρες του ΕΚΑΒ ή την ανακριτική υπηρεσία της Τροχαίας. Έτσι, η νεκρή μεταφέρθηκε ως «αγνώστων στοιχείων» στο νεκροτομείο του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», γύρω στις 4.30 το απόγευμα της Τρίτης. Ο νεαρός υπάλληλος του ΕΚΑΒ, κατέγραψε το περιστατικό στα δικά του χαρτιά και την μεταφορά της…άγνωστης νεκρής στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς¨
Ο Χρήστος Μπ., επιστρέφοντας από την δουλειά του στο σπίτι του στον Χολαργό γύρω στις 5.00, είδε την μητέρα του ανήσυχη.
«Τι έχεις μάνα;», την ρώτησε.
«Η Νάνσυ, έφυγε στις 3.00 η ώρα περίπου και είπε ότι θα πήγαινε κάπου εδώ κοντά και ότι δεν θ’ αργούσε. Άφησε μάλιστα την πόρτα μισάνοιχτη. Ακόμη όμως δεν έχει έρθει παιδί μου και ανησυχώ».
Φίδια άρχισαν να ζώνουν τον αδελφό της Νάνσυς, Χρήστο.
«Πού σου είπε ακριβώς ότι θα πήγαινε μάνα;», την ρώτησε όλος αγωνία.
«Κάπου στην απέναντι μεριά της Λ. Μεσογείων».
Ο Χρήστος Μπ., δεν ήθελε άλλο για να καταλάβει. Πάγωσε ολόκληρος.
Περίπου στις 3.00 μ.μ. έδωσε ο ίδιος το σήμα για το σοβαρό τροχαίο και ειδοποιήθηκε ότι τελικά μετέφεραν «νεκρή αγνώστων στοιχείων στο Γεννηματάς». Ο ίδιος μάλιστα συμπλήρωσε το βιβλίο συμβάντων.
Με παγωμένο το αίμα στις φλέβες του και παρακαλώντας τον Θεό να μην είχε συμβεί αυτό που διαισθανόταν, έτρεξε για το «Γεώργιος Γεννηματάς», ζητώντας να δει την σωρό στο νεκροτομείο.

Βρέθηκε αντιμέτωπος με το πιο σκληρό κι αποτρόπαιο θέαμα στην ζωή του. Το άψυχο σώμα στο νεκροτομείο, ήταν της αδελφής του!
Το άρθρο εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη