24 Σεπ 2008

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ MEGA; ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ;

Ραγδαίες είναι πλέον οι αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο επόμενος στόχος των Γερμανών μετά την είσοδό τους στον ALPHA είναι τo MEGA.
Δεν αποκλείεται μάλιστα εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει και διερευνητική επαφή. Από την πλευρά του μεγάλου καναλιού τίποτα δεν αποκλείεται καθώς τα κεφάλαια που επενδύουν οι γερμανοί είναι τέτοια που δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο. Καλά πληροφορημένες πηγές της αγοράς μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίζουν την πρόσφατη αύξηση του ποσοστού του Πήγασου (Γ.Μπομπολας) στο μετοχικό κεφάλαιο του σταθμού. Σε όλο το "πλάνο" της νέας τάξης πραγμάτων δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την τεράστια ρευστότητα που διαθέτει ο όμιλος Κυριακού ....

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της RTL Group, υπό τους όρους της συμφωνίας, η RTL Group θα καταλάβει τις πέντε από τις εννέα θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Alpha Media Group και θα έχει το δικαίωμα να προτείνει τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον διευθύνοντα οικονομικό σύμβουλο της επιχείρησης, ενώ ο κ. Κοντομηνάς θα προτείνει τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου.
http://rapidtvnews.com/index.php/200809232176/rtl-acquires-greeces-alpha-media.html
Η συμφωνία, η οποία τελεί υπό την έγκριση των ελληνικών αρχών ανταγωνισμού, αναμένεται να κλείσει τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την RTL Group.

Σημειώνεται ότι στον όμιλο Alpha Media Group, τον τρίτο μεγαλύτερο όμιλο μεταδώσεων στην Ελλάδα, ανήκουν ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, το περιφερειακό κανάλι Cosmos TV (Θεσσαλονίκη), οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Alpha 98,9 και Παλμός 98,8 καθώς και η εταιρεία παραγωγών Plus Productions.

Ο κ. Κοντομηνάς, ο οποίος θα οριστεί πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Media Group δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «αυτή η συνεργασία αποτελεί μια σημαντική στιγμή που θα οδηγήσει την Alpha Media Group στην επόμενη φάση της ανάπτυξής της», σημειώνοντας ότι από κοινού οι δυο πλευρές θα καταρτίσουν ένα ισχυρό επιχειρηματικό σχέδιο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της RTL Group, Gerhard Zeiler, από την πλευρά του, σχολίασε ότι «η απόκτηση της Alpha Media Group παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για τη δημιουργία αξίας για τους τηλεθεατές και τους διαφημιστές στην Ελλάδα, αλλά και στην δική μας εταιρεία».
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πακέτο της συμφωνίας δεν περιλαμβάνεται το Channel 9, το οποίο ο Δ. Κοντομηνάς ελέγχει μέσω τρίτων προσώπων, λόγω του παλαιότερου νόμου του Βασικού Μετόχου. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει εάν αυτό αφορά τεχνικούς λόγους, ή εάν θέλει να το διατηρήσει στον έλεγχό του για αργότερα! Δηλαδή, να αποκτήσει και πάλι κανάλι, το οποίο θα το ενισχύσει σιγά - σιγά!!!

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ.........

Με εξώδικο απάντησε η διοίκηση της ΕΡΤ σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», το οποίο χαρακτηρίζει «βλαπτικό και συκοφαντικό».
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην αγορά από την ΕΡΤ των δικαιωμάτων μετάδοσης του Κυπέλλου Ελλάδος της περιόδου 2004-05, την 21/3/2005 από την κυπριακή εταιρεία Stadium Sports Agencies LTD, χωρίς όμως, όπως υποστηρίζεται, η τελευταία να έχει ακόμα εξασφαλίσει τα εν λόγω δικαιώματα από την ΕΠΟ που είναι και η διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η κυπριακή εταιρεία αγόρασε τελικά τα δικαιώματα στις 25/4/2005, αντί συνολικά 860 χιλιάδων ευρώ, ενώ η ΕΡΤ είχε ήδη συμφωνήσει να πληρώσει 1,4 εκατομμύρια ευρώ.Η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ απάντησε στο δημοσίευμα με εξώδικο, στο οποίο τονίζει:«Η ΕΡΤ ΑΕ συνήψε την από 21/3/2005 σύμβαση απόκτησης δικαιωμάτων σε τιμές αγοράς, λαμβάνοντας όλες τις - κατά πάγια πρακτική της - αναγκαίες και συνήθεις κατά τα συναλλακτικά ήθη εγγυήσεις, διασφαλίζοντας πλήρως τα δικαιώματά της, με αυστηρή πρόβλεψη ρητρών για την εκ μέρους του αντισυμβαλλομένου καλή εκτέλεση συμβάσεως. Η δε σύμβαση, όπως πρέπει να γνωρίζετε, εκτελέστηκε εις το ακέραιο, χωρίς καμία στιγμή να αμφισβητηθούν τα παραχωρηθέντα δικαιώματα».Η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ ζητεί από την εφημερίδα να ανασκευάσει τους δυσφημιστικούς, όπως τους χαρακτηρίζει, ισχυρισμούς της, να δημοσιεύσει την απάντησή της και να απόσχει στο μέλλον από αστήριχτους, ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, όπως αναφέρει, άλλως θα αναγκαστεί να προσφύγει δικαστικώς κατά παντός υπευθύνου.

Πηγή: sofokleous10
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη