2 Οκτ 2008

ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΛΟΦΩΝ. Η συνέχεια ....

Για το περιστατικό στο πεδίο βολής Φλώρινας, σας ενημερώσαμε ψύχραιμα και αντικειμενικά, από την πρώτη στιγμή. Η άποψη πολλών Ελλήνων, που ενοχλήθηκαν, ήταν ότι αυτοί που ξεσηκώθηκαν ήταν οι γνωστοί "ταραξίες" της περιοχής. Οι "ταραξίες" πάλι σχολίαζαν σε διάφορα blogs και forums ότι το περιστατικό έχει να κάνει μόνο με την "περιβαλλοντική" όχληση της περιοχής από τη διέλευση αρμάτων μάχης και "διάνθησαν" την είδηση με ψευδείς αναφορές για βλήματα, που παρά λίγο θα σκότωναν βοσκούς, για εργοστάσια που κινυνεύουν, για αύξηση περιστατικών καρκίνου (που δεν τεκμηριώνεται από καμιά επιδημιολογική μελέτη), αλλά και με βλακώδεις ενέργειες, όπως το να χτυπάνε επί ώρα τις καμπάνες της Μελίτης, λες και είχαμε πόλεμο (πράγμα για το οποίο δε λένε κουβέντα οι ντόπιοι).
Η αλήθεια είναι ότι το πεδίο βολής ενοχλεί, όπως όλα τα πεδία βολής στον κόσμο. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν επερωτήσεις βουλευτών από το 2001, και άρθρα σε τοπικές εφημερίδες, αλλά και στον φιλοσκοπιανό "ΙΟ" της Ελευθεροτυπίας.
Επίσης όμως είναι αλήθεια, ότι οι αντιδράσεις ορισμένων κατοίκων έχουν και ένα εθνικιστικό υπόβαθρο. Αυτό που υποσκάπτει το γκεμπελικό καθεστώς τών Σκοπίων και η ανάγκη μερικών τοπικών αρχόντων να πλειοδοτήσουν σε αντιδράσεις.
Απόδειξη: το γεγονός ότι από το γραφείο του Βοσκόπουλου, έφυγαν χιλιάδες e-mail, σχόλια κ.λ.π. τα οποία πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας στα εθνικιστικά blogs και forums των Σλαβομακεδόνων, με ιδιαίτερη αναφορά σε ελληνικά blogs που ασχολήθηκαν με την είδηση, όπως το strategy-geopolitics, το greek-salonika, κ.λ.π. παραβλέποντας την ψύχραιμη και ΕΓΚΥΡΗ πληροφόρηση του taxalia (το οποίο δεν είναι καλύτερο από τα παραπάνω blogs, απλά έχει ένα μικρό πλεονέκτημα λόγω του ότι ένας εκ των διαχειριστών του είναι δίγλωσσος από τη Φλώρινα, κατάγεται από εκεί και έχει πληροφόρηση εκ των "έσω").
Η ψύχραιμη και αντικειμενική πληροφόρηση δεν αρέσει στους εθνικιστές της άλλης πλευράς, οι οποίοι προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με ανθελληνικές κορώνες. Δείτε το βιντεο από τη σκοπιανή τηλεόραση που "άρπαξε" την ευκαιρία, επιβεβαιώνοντας, ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο "βασίλειο της Δανιμαρκίας/Lerin". Η προπαγανδιστική αντίδραση των σκοπιανών, είναι απείρως χειρότερη από τις μικρές ανακρίβειες ορισμένων έγκυρων κατά τα άλλα ελληνικών blogs. Να μην παραβλέπουμε τέλος, ότι άλλο πράγμα το άρθρο ενός blogger, για το οποίο έχει την ευθύνη, άλλο τα σχόλια, που μπορεί να είναι και προβοκατόρικα!
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ: Να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά. Οι Φλωρινιώτες έχουν σοβαρότερα προβλήματα, όπως το βαρύ χειμώνα και το κόστος του πετρελαίου, την ανεργία, την οικονομική στενότητα κ.λ.π. Αφήστε εθνικιστές και των δύο πλευρών την ΕΛΛΗΝΙΚΗ και μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗ Φλώρινα ήσυχη. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ...ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Άλλη μειονότητα, ΝΑΙ! Αν θεωρεί ο κ.Βοσκόπουλος ότι είναι Σλάβος, ΝΑΙ, του αναγνωρίζουμε το δικαίωμα ότι είναι μειονοτικός "Σλάβος" στη Μακεδονία. Μακεδόνας μειονοτικός στη Μακεδονία (=Ελλάδα) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! Τόσο απλά!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη