20 Οκτ 2008

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε.Θ.


Την 17 Οκτωβρίου 2008 μετά από πρόσκληση του Δήμου Θεσσαλονίκης, συγκεντρωθήκαμε οι εκπρόσωποι των Παραγωγικών Φορέων της πόλης, των Επιμελητηρίων, της Πανεπιστημιακής κοινότητας και της Τ.Ε.Δ.Κ. και συζητήσαμε το θέμα της μεταφοράς της ΔΕΘ εκτός κέντρου και τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Ομοφώνως αποφασίσαμε ότι:

1. Μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους η πρόταση – δέσμευση του κ. Πρωθυπουργού από του βήματος της Δ.Ε.Θ., την 6/9/08.
Λέμε με ιδιαίτερη χαρά: ΝΑΙ στο «Μητροπολιτικό Πάρκο» στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.
(με καφετέριες ή χωρίς;)
ΝΑΙ στην μετακίνηση της Δ.Ε.Θ. εκτός Κέντρου.

2. Η επιλογή του νέου χώρου για την λειτουργία της ΔΕΘ, δεν θα πρέπει να διχάσει τους Φορείς και την Πόλη, αλλά μέσα σε κλίμα συναίνεσης και επιστημονικής προσέγγισης του θέματος να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις, αποφάσεις που θα είναι και οι προτάσεις της Πόλης προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ.Κων/νο Καραμανλή, για να προχωρήσει πλέον η Κυβέρνηση στην υλοποίηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας.

3. Θεσμοθετημένος Φορέας για την Χωροταξία στην πόλη μας, είναι ο Ο.Ρ.Θ.
Είναι ευτυχής συγκυρία μάλιστα που εδώ και μήνες ο Ο.Ρ.Θ. έχει ξεκινήσει την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Θεσσαλονίκης του 1985.
Θα πρέπει λοιπόν να αναλάβει ο Ο.Ρ.Θ. την εκπόνηση σχετικής μελέτης και κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης εντός 3 μηνών από σήμερα προς τους Φορείς της πόλης και βεβαίως προς το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

4. Ο τελικός στόχος θα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι το 2012.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη