17 Οκτ 2008

Η ΔΕΘ ΕΚΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ




ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ (17/10/08)ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 17/10/08) ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της πόλης, των επιμελητηρίων, της πανεπιστημιακής κοινότητας, των ΟΤΑ, κ.ά. προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς της ΔΕΘ εκτός κέντρου και τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι πρόεδροι και εκπρόσωποι της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, του ΑΠΘ, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, των ΤΕΙ, των έξι επιμελητηρίων (Οικονομικό, Επαγγελματικό, Βιοτεχνικό, Τεχνικό, Γεωτεχνικό και Εμπορικό και Βιομηχανικό) της ΔΕΘ, των συλλόγων Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Αγρονόμων – Τοπογράφων, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και των Συνδέσμων Βιομηχανιών και Εξαγωγέων Β. Ε.
Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παίρνοντας τον λόγο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης πρέπει να συντονίσει τις δυνάμεις της προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος για τη μεταφορά της ΔΕΘ και τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου.
«Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πολιτική του βούληση, υπογράμμισε, και οι φορείς της πόλης, όλοι εμείς, πρέπει να καταθέσουμε τις προτάσεις μας γρήγορα, με συναίνεση και επιστημονική προσέγγιση, χωρίς να διχαστεί η πόλη. Υπάρχει ανάγκη μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης αλλά και ανάγκη δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου».
Σχετικά με τις θέσεις της Διοίκησης του Δήμου, ο κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ανέφερε:
«Η πρότασή μου είναι, πλήρη αποδοχή της πρότασης του Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή δηλαδή, δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και μεταφορά της ΔΕΘ εκτός κέντρου. Η επιλογή του νέου χώρου για την λειτουργία της ΔΕΘ δεν θα πρέπει να διχάσει τους φορείς και την πόλη, αλλά μέσα σε κλίμα συναίνεσης και επιστημονικής προσέγγισης του θέματος να πάρουμε τις τελικές μας τεκμηριωμένες αποφάσεις, που θα είναι και οι προτάσεις της Θεσσαλονίκης για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι προτάσεις αυτές θα πρέπει στη συνέχεια να διαβιβασθούν στον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, προκειμένου να προχωρήσει η Κυβέρνηση στην υλοποίηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας».
Σχετικά με τον φορέα υλοποίησης όλων των παραπάνω ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε:
«Θεσμοθετημένος φορέας για την χωροταξία της πόλη μας είναι ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης και είναι ευτυχής συγκυρία που εδώ και μήνες ο Ο.Ρ.Θ. έχει ξεκινήσει την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της πόλης του 1985.
Και ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατέληξε:
«Προτείνω να αναθέσουμε στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης την εκπόνηση σχετικής μελέτης και την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης εντός τριών μηνών από σήμερα».


Σημ. Ο Ο.Ρ.Θ. θα λάβει υπόψη του, μόνο τεχνικά (χωροταξικά) κριτήρια, κ. Μπαϊρακτάρη; Εδώ θα είμαστε!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη