29 Οκτ 2008

Ο δήμος με τα ακριβότερα δημοτικά τέλη της χώρας,μελετά την ..περαιτέρω αύξηση τους;

Δύο βασικά σενάρια φαίνεται να επεξεργάζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η διοίκηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει της αυριανής συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τις αναπροσαρμογές που θα ισχύσουν στα δημοτικά τέλη από το νέο έτος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μακεδονία" "φέτος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δέχεται πιο πιεστικά από κάθε άλλη χρονιά εισηγήσεις ακόμη και από τους πιο στενούς συνεργάτες του για πάγωμα των δημοτικών τελών στα ίδια επίπεδα με αυτά που ισχύουν και τώρα. Ωστόσο πολλοί εκτιμούν ότι παρά τις για το αντίθετο προθέσεις ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι μάλλον ανέφικτο, καθώς έχουν αυξηθεί σημαντικά οι δημοτικές δαπάνες, οι οποίες υποχρεωτικά πρέπει να καλυφθούν μέσω των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, όπως είναι για παράδειγμα η μισθοδοσία του προσωπικού και η προμήθεια καυσίμων.
Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η διατήρηση των δημοτικών τελών στις ισχύουσες τιμές, εκτιμάται ότι η δημοτική αρχή θα προσανατολιστεί σε αυξήσεις από το νέο έτος, οι οποίες θα κινούνται κοντά στα επίπεδα του πληθωρισμού. Το επικρατέστερο σενάριο μέχρι και χθες το μεσημέρι αφορούσε αυξήσεις της τάξης του περίπου 5%. Οι αποφάσεις σχετικά με τις αναπροσαρμογές στα δημοτικά τέλη αναμένεται να “κλειδώσουν” αύριο το μεσημέρι, σε συνεδρίαση που θα έχει για το θέμα η αρμόδια επιτροπή οικονομικών, η οποία θα κάνει την τελική εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο".
Τόσο για το τρέχον όσο και για το περασμένο έτος το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 4,5%.
Για το 2006 είχε επιβληθεί αύξηση 5,5%,
για το 2005 7%, για το 2004 9% και
για το 2003 8,5%.
Το 2002 είχε ισχύσει αύξηση 5,5%, το 2001 6,5% και το 2000 8%...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη