10 Οκτ 2008

Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ


ΙΣΤΟΡΙΚH AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ...ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ GREEKALERT
και το ΡΕΣΑΛΤΟ
Σημειώσεις taxalia :
To Greekalert απήντησε πληρέστατα, αλλά:
.
1. Με εκπλήσσει δυσάρεστα ο Κ.Π. Δεν τον είχα για μέλος της συμμαχίας των πρόθυμων!
.
2. Δεν υπάρχει τίποτε πιό "φθηνό" στη σημερινή Ελλάδα, από την πεπατημένη κάποιων "προοδευτικών", να αναζητούν και να βλέπουν παντού "καραγκιόζηδες", "εθνικιστές", "ακραίους", "γραφικούς", ως ανάγκη ετεροροσδιορισμού τους από την "πλέμπα".
.
3. Γράφει ο Κ.Π. "Διότι οι ίδιοι Ελληναράδες που ξημεροβραδιάζονται με τον Μεγαλέξανδρο και τη Μακεδονία, κάνουν την πάπια όταν προκύπτουν ζητήματα που θίγουν βαθύτερα και σοβαρότερα την εθνική μας αξιοπρέπεια.".
Αυτή η φράση είναι Ο ορισμός της γκεμπελικής προπαγάνδας. Η πιό φθηνή προπαγάνδα, που από μόνη της κάνει το φορέα της, απεχθή: Ποιός σας είπε κύριε, ότι το ένα αναιρεί το άλλο; Ποιά είναι τα θέματα που θίγουν σοβαρότερα την εθνική μας αξιοπρέπεια, από τα εθνικά. Ή μήπως οι σχέσεις μας με την ΠΓΔΜ δεν είναι εθνικό θέμα; Εν πάσει περιπτώσει, όποια κι αν είναι, το θέτει έτσι, ώστε εκ της αναγωγής να προκύπτει η σοφιστεία "όποιος ασχολείται με τη Μακεδονία, δεν ασχολείται με σοβαρότερα ζητήματα". Μωρέ τι μας λες; βαθυστόχαστε λόγιε.....
.
4. Για μας η ανάγκη να κραυγάζουν κάποιοι ότι δεν είναι σαν τους άλλους, το λαουτζίκο, που είναι χαμηλού επιπέδου και να αποκαλούν όσους δεν συντάσσονται με την κοσμοθεωρία τους "καραγκιόζηδες", είναι απλά ένδειξη ΜΙΚΡΟΥ ΠΕΟΥΣ. Τίποτε παραπάνω.
........................................................................................................................
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη