16 Οκτ 2008

ΝΑ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΛΟΦΩΝ

1. Διαβάζουμε προσεκτικά την ανακοίνωση των αιρετών (δήμαρχος Μελίτης και οι πρόεδροι των Δ.Δ Λόφων, Βεύης, Μελίτης, Αχλάδας και Σκοπού, καθώς και ο πρόεδρος του Δ.Δ Κέλλης του δήμου Αμυνταίου).

"Ως αιρετοί της περιοχής μας εκφράζουμε τη γνήσια διεκδίκηση των κατοίκων της περιοχής και δηλώνουμε ότι οι κινητοποιήσεις μας, σκοπό έχουν μόνον τη διασφάλιση της ιδιοκτησίας, της υγείας και της ασφάλειάς μας. Πιστεύουμε στα δίκαιά μας, τα οποία δεν απεμπολούμε και δεν χρειαζόμαστε «αυτόκλητους σωτήρες»


2. Στην ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. διαβάζουμε:

"Σε περιοχή των οικισμών Λόφοι, Μελίτη, Βεύη του Δήμου Μελίτης και της κοινότητας Κέλης στο Νομό Φλώρινας. επαναλειτουργεί το πεδίο Βολής «Λόφων» μετά από 5ετή περίπου διακοπή του. Όπως δηλώνουν κάτοικοι, είναι εκτάσεις που τους ανήκουν π.χ. για τα 3.000 στρέμματα που ανήκουν στον Οικισμό Λόφων, έχουν τίτλους κυριότητας ενώ οι κάτοικοι της κοινότητας Κέλης αξιοποιούν χιλιάδες εκτάσεις ως βοσκότοπους."


3. Στην ανακοίνωση της Ν.Ε. Κ.Κ.Ε. Φλώρινας, διαβάζουμε:

Επιπλέον, το πεδίο βολής βρίσκεται σε έκταση που ανήκει στους κατοίκους της περιοχής (3.000 στρέμματα χωράφια και αρκετές χιλιάδες στρέμματα βοσκότοποι στην Κέλλη και στα άλλα χωριά).

4. Στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ διαβάσαμε, για την εταιρεία COAL ENERGY, των μελών του Ουράνιου Τόξου, κ.Παρίση και Αναστασιάδη, που θα συνεργαστεί με τη Δ.Ε.Η. στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων λιγνίτη.


και τέλος η επιστολή κατοίκου, στελέχους της Δ.Ε.Η.:
"Eντοπίζουμε πολύ εύκολα την αιτία του κακού. Το πεδίο βολής είναι πάνω σε πολύ πλούσιο σε λιγνίτη κοίτασμα. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής είναι προφανός αμφιλεγόμενο. Απο την μια οι κάτοικοι δουλεύουν τα χωράφια στην περιοχή από την άλλη προφανώς δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας (ή διασφάλιση). Σε περίπτωση απαλλοτρίωσης το ποσό είναι γύρω στις 3.000 ευρώ το στρέμμα. Τα στρέμματα είναι 3.000. Το χρήμα που θα πέσει στην περιοχή είναι 9 εκ.ευρώ. Ρωτήστε για τις αποζημιώσεις στα χωριά Κόμανος, Κλείτος, Αγ.Χριστόφορος, κ.λ.π. Εκτός από την ΔΕΗ με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και άλλοι θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή. Το θέμα είναι ποιος θα πάρει τις αποζημειώσεις. Το κράτος ή οι κάτοικοι; Βρέθηκαν λοιπόν να διώχνουν το στρατό για αυτόν το λόγο (τι στρατός δηλαδή , από μια μονάδα με 40 τεθωρακισμένα πήγαν μόνο τέσσερα) με διάφορους τρόπους , στέλνοντας τρακτέρ να οργώνουν και κοπάδια να βόσκουν εκεί που γινόταν η άσκηση."

Τρ.Μ. Φλώρινα, 14-10-2008.

ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ; ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ; Ε, καλά, θα πικραθούν πολλοί. Δεν περιμένουμε να το παραδεχθούν κιόλας! Αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει.....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη