14 Οκτ 2008

Αρκετά πια...


Μερικοί δημοσιογράφοι του κέντρου έσπευσαν να κατηγορήσουν blogs και ιστοσελίδες που αναφέρθηκαν στο θέμα των επεισοδίων στη Φλώρινα πριν 10 μέρες,ως "φασιστικά", κατηγοριοποιόντας μάλιστα τα εν λόγω sites ως μεταξύ "τσόντας και παραπληροφόρησης" .
Οι κατηγορίες βέβαια δεν αφορούσαν το Greece Salonika αλλά αυτό δε σημαίνει πως μπορούν να γίνουν ανεχτές απ΄τον οποιοδήποτε.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερος "φασισμός" απ'αυτόν που επιβάλλουν οι ίδιοι 5-10 "ξερόλες" μεγαλοδημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν ως φαίνεται "ειδικότητες" απ΄το με ποιόν τρόπο θα έσβηναν οι φωτιές της Πελλοπονήσου μέχρι το τι απέγινε τελικά ο Άλεξ, και απ΄το ποιός κρύβεται πίσω απ΄το σκάνδαλο Βατοπαιδίου μέχρι το τι σχέση είχαν ο κ.Δαιλάκης με την κ.Μπετζεντάκου, ως και γιατί πέφτουν τα χρηματιστήρια..

Επίσης δεν υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός απ΄το να δέχεσαι ως σωστή μονάχα την άποψη του...ίδιου σου του εαυτού. Ίσως το ξεχνάτε αλλά ζούμε ακόμη σε Δημοκρατία.
Και εν πάση περιπτώσει μάθετε να χρησιμοποιήτε σωστά τα Ελληνικά. Άλλο πράγμα ο"φασισμός" και άλλο ο"πατριωρισμός" (αν και στην Ελλάδα του 2008 ακόμα και το "αγαπώ τη χώρα μου" μπορεί να εκληφθεί ως παραβατική συμπεριφορά).
'Αλλο πράγμα η ερασιτεχνική απόπειρα που γίνεται από πολλούς bloggers-η οποία και θα μπορούσε να δικαιολογήσει τυχόν λάθη και υπερβολές- και άλλο η συνειδητή έμμισθη προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία βέβαια κάποιοι άλλοι-και όχι οι Bloggers- έχουν μακρόχρονη προυπηρεσία.
ΌΧΙ κύριοι. Δεν είναι δυνατόν να ξέρετε τα πάντα και να θεωρείτε τους εαυτούς σας αυθεντίες. Αρκετά πια. Ο κόσμος δεν είναι κουτός όπως εσείς νομίζετε. Ο Έλληνας έχει μάθει πλέον να ξεχωρίζει την ήρα απ΄το στάρι. Αυτό το έχετε καταλάβει και αυτό είναι που σας πανικοβάλλει. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείτε τους εαυτού σας δικαστές, ανακριτές, αστυνομικούς, πολιτικούς ή ότι άλλο ρόλο επιβάλλει η.. περίσταση. Υπάρχουν άξιοι λειτουργοί παντού. Αφήστε τους να εργαστούν επιτέλους.
Και σε κάθε περίπτωση -για το συγκεκριμένο τουλάχιστον ζήτημα- αφήστε τα της Βορείου Ελλάδος σ'αυτούς που κατοικούν στη Βόρειο Ελλάδα.
Φαντάζομαστε πως σίγουρα αγνοείται ότι η Θεσσαλονίκη απέχει μόνο 45' απ΄τα σύνορα με τα Σκόπια όπως επίσης πως για τα επεισόδια των "αθώων αγροτών με αστυνομικές δυνάμεις",όπως τα περιγράφετε,υπήρξε επίσημη ανακοίνωση-παρέμβαση της κυβέρνησης Γκρουέφσκι..
Δε χρειάζετε να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες απλά καλό θα ήταν πριν ξαναγράψετε τα ίδια και για το χθεσινό περιστατικό να κάνετε μια..εκδρομή στην περιοχή.
Αρκετά πια.

Συντακτική Ομάδα
Greece Salonika.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη