15 Οκτ 2008

Καταδίκασαν δημοσιογράφους, επειδή αποκάλυψαν σκάνδαλο του Υπουργείου Μεταφορών

Μην παίρνουν ιδέες κάποιοι στην Ελλάδα! Για το Βιετνάμ μιλάμε, εκεί που "είσαι δημοσιογράφος και αποκαλύπτεις σκάνδαλο; πας φυλακή!". Τριανταφυλλόπουλε, πολλοί θα ήθελαν να σε εξορίσουν σε μια τέτοια χώρα!
Βιετνάμ: Καταδίκη δημοσιογράφων λόγω αποκάλυψης σκανδάλου διαφθοράς
Οι δύο δημοσιογράφοι κάλυψαν με ανακρίβειες μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς στο υπουργείο Μεταφορών το 2006.
Δικαστήριο του Ανόι καταδίκασε σήμερα Τετάρτη δύο δημοσιογράφους για κατάχρηση των δημοκρατικών ελευθεριών και γιατί ενήργησαν ενάντια στα συμφέροντα του κράτους, όταν κάλυψαν με ανακρίβειες μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς στο υπουργείο Μεταφορών το 2006.
Το Λαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε τον Νγκιγέν Βιέτ Τσιέν, 56 ετών, σε διετή φυλάκιση και τον Νγκιγέν Βαν Χάι, 33 ετών σε ένα χρόνο αστυνομικής επιτήρησης.
Δύο ανακριτές της αστυνομίας που είχαν χρησιμεύσει ως πηγές για τους δημοσιογράφους, καταδικάστηκαν επίσης για την αποκάλυψη υπηρεσιακών μυστικών από το Λαϊκό Δικαστήριο του Ανόι. Σε βάρος του πρώην συνταγματάρχη της αστυνομίας Ντινχ Βαν Χιούινχ εκδόθηκε καταδικαστική τιμωρία ενός έτους, ενώ ο ανώτερός του, ο πρώην στρατηγός της αστυνομίας Φαμ Χουάν Κουάκ, αφέθηκε ελεύθερος υπό επιτήρηση.
Οι Χάι και Τσιέν, δημοσιογράφοι στις εφημερίδες Tuoi Tre και Thanh Nien, ήταν μεταξύ αυτών που το 2006 έγραψαν για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από τα δημόσια ταμεία στο υπουργείο Μεταφορών.
Το σκάνδαλο, που καλύφθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού και τη σύλληψη δεκάδων αξιωματούχων, μεταξύ τους ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Νγκιγέν Βιέτ Τιέν.
Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν συλληφθεί τον Μάιο, αφού είχαν καλύψει εκτενώς το λεγόμενο σκάνδαλο «PMU 18».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
........
και το σχόλιο του ΙΑΣΩΝΑ:

"Ελλαδα και Βιετναμ, Φιλοι για παντα..". Εγραψε σημερα στον πινακα ενος σχολειου στο σοσιαλιστικο Ανοι στο Βιετναμ, ο θεατρικος ενιοτε, κος Παπουλιας, λογω απροκαλυπτης ιδεολογικης συγγενειας...Αυτη η δογματικη τυφλωσι, εμποδισε τον δημοκρατη κο Παπουλια , που εκπροσωπει την Ελλαδα, οχι καποια συγκεκριμενη ιδεολογια, ως προεδρος της χωρας που γεννηθηκε η Δημοκρατια, να αναφερθει στην σημερινη καταδικη των δημοσιογραφων. Βεβαιως ουτε τα αριστεροκρατουμενα μεσα Ενημερωσεως στα Νυκτερινα Δελτια Αποψεων εκριναν σκοπιμο να αναφερουν ενα λογο συμπαθειας εστω, οχι διαμαρτυριας(!) για τους συναδελφους τους, που το λαικο δικαστηριο του Ανοι εστειλε στην φυλακη. Αν ομως αυτο συνεβαινε στο Γκουανταναμο? Ε, τοτε θα ηταν πρωτο θεμα...ΙΑΣΩΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη