6 Οκτ 2008

ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΛΟΦΩΝ

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι πρόεδροι των 4 δημοτικών διαμερισμάτων, που γειτνιάζουν με το πεδίο βολής Λόφων, δηλ. Μελίτης, Βεύης, Λόφων (Δήμος Μελίτης), Κέλλης (Δήμου Αμυνταίου). Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι επιθυμούν την ύπαρξη του ελληνικού στρατού στην περιοχή, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ύπαρξη του στρατού, αλλά μόνο του πεδίου βολής και μόνο στις περιβαλλοντικές του διαστάσεις και τέλος, ότι καταδικάζουν απερίφραστα, οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις. Αναφέρουν συγκεκριμένα, με αφορμή τη βλακώδη ανάμειξη του Ν.Γκρούεσκι, στο θέμα, ότι "η περιοχή, δεν χρειάζεται αυτόκλητους προστάτες".
Στην περιοχή βρέθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Πλακιωτάκης, (όπως και το taxalia), ο οποίος δήλωσε ότι όλα τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν με διάλογο (στο βιντεο απόσπασμα των δηλώσεων Πλακιωτάκη στο τοπικό κανάλι της Κοζάνης WEST CHANNEL).

Εν τω μεταξύ, οι δραστηριότητες του στρατού θα συνεχιστούν κανονικά, με την εκτέλεση της
προγραμματισμένης, βολής την Τετάρτη και την Πέμπτη, φυσικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Οι "περίεργοι" ενημερώθηκαν, ότι οποιαδήποτε παρεμπόδιση των δραστηριοτήτων του ελληνικού στρατού, θα θεωρηθεί υπονόμευση του αξιόμαχου των Ε.Δ. που σημαίνει απλά και χωρίς περιττές πολυλογίες, ισόβια.
Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής
Ανακοινώνεται ότι την 08 και 09 Οκτωβρίου και από ώρα 08.00 μέχρι 24.00 θα εκτελεστούν βολές φορητού οπλισμού και βολές αρμάτων στο πεδίο βολής «Λόφων».
Επικίνδυνη περιοχή είναι η περιλαμβανόμενη των ορίων: ΣΚΟΠΟΣ – ΑΕΤΟΡΑΧΗ – ΜΠΟΥΡΙΚΑ – ΚΟΡΥΦΗ – ΠΑΛΑΤΙ – ΤΡΟΥΛΟΣ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ – ΣΚΟΠΙΑ – Χ. ΑΝΩ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ – ΥΨ. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ – ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΦΟΣ.
Στην παραπάνω περιοχή απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση και η παραμονή ανθρώπων, οχημάτων και ζώων.
Στην περίπτωση που εισερχόμενοι στο Π.Β. εντοπίσουν κάποιο βλήμα που δεν εξερράγη πρέπει να αποφύγουν να το μετακινήσουν ή να το επεξεργαστούν και οφείλουν να τα αναφέρουν στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη