27 Οκτ 2008

Η νέα εταιρεία Κοντομηνά -Μπόμπολα και η «κόντρα» με Ψυχάρη


Κοινή εταιρεία δημιουργούν εντός των προσεχών ημερών ο Γ. Μπόμπολας και ο Δ. Κοντομηνάς. Η εταιρεία θα αφορά δραστηριότητες στα ΜΜΕ με την δημιουργία ενός μεγάλου portal στα επίπεδα του in.gr, αλλά θα αφορά και σε άλλες δραστηριότητες στα media.
Η εταιρεία θα δραστηριοποιείται και στον χώρο του αθλητισμού. Η συμφωνία αυτή αναζωπυρώνει τον πολεμο στα media και, μάλλον, είναι η αιτία της επίθεσης από το ΒΗΜΑ στον Alpha και στον Δ. Κοντομηνά. Πρόσφατα ο Στ. Ψυχάρης διαμαρτυρήθηκε στον Φ. Μπόμπολα για την κριτική που του ασκεί το Πρώτο Θέμα, αλλά δεν πήρε καμία διαβεβαίωση από τον ισχυρό άνδρα της ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε.
Από τη «σέντρα» της Super League θα γίνει τελικά η διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων 15 ΠΑΕ της Ομοσπονδίας, μετά από ένα άκρως επιθετικό ματς συμφερόντων και επιχειρηματικές ντρίπλες που κατέληξαν στην νίκη της Forthnet και του Alpha και στην αποχώρηση του Ολυμπιακού και της Skoda Ξάνθης. Πέρα από το επιχειρηματικό ενδιαφέρον, την όλη διαδικασία σκίασε η κίνηση της ΕΡΤ να διαπραγματευτεί κατά μόνας με τον Ολυμπιακό και τελικά με τη Ξάνθη. Οι νικητές, Nova (Forthnet) και Alpha, εξασφάλισαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τριετίας 2009 - 2012 του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αντί 130 εκατ. ευρώ (από τα οποία η Super League θα εισπράξει 43 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο). Η συμφωνία προβλέπει τη μετάδοση ενός αγώνα το Σάββατο από τον Alpha (το ποσό συμμετοχής του οποίου στη συμφωνία δεν υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ), ενώ τα υπόλοιπα ματς θα μεταδίδονται από τη Nova την Κυριακή (ίσως και ένα τη Δευτέρα).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη