22 Οκτ 2008

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη της Επιτρόπου για τα θέματα Προστασίας των Καταναλωτών

Η Επίτροπος κυρία Meglena Kuneva, αρμόδια για τα θέματα Προστασίας των Καταναλωτών, θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2008.
Σκοπός της επίσκεψης της Επιτρόπου είναι να ομιλήσει στο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή με θέμα : "Μια κοινωνική και εκπαιδευτική προοπτική (Μετανάστευση, Ενέργεια και Καταναλωτές, "Πράσινα" Επαγγέλματα)", που οργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP).
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Επιτρόπου στη Θεσσαλονίκη θα έχει ως εξής : Την Πέμπτη 23/10, η Επίτροπος θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο (ώρα 12.30, στο Δημαρχείο, Βενιζέλου 45), ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή κατά τη διάρκεια Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα "Κλιματική Αλλαγή, Ενέργεια και Καταναλωτές" (ώρα 14.30-17.00).
Μετά το τέλος της ομιλίας της στο Συνέδριο, η Επίτροπος θα συναντηθεί με εκπροσώπους καταναλωτικών οργανώσεων της Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να τους ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς της (ώρα 17.00, εγκαταστάσεις του CEDEFOP).
Ακολούθως, η κυρία Kuneva, θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα της απονεμηθεί τιμητική πλακέτα από τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη (ώρα 18.30, Βασ. Όλγας 198).
Επίσης, η Επίτροπος θα συναντηθεί εθιμοτυπικά (στο ξενοδοχείο όπου θα διαμένει) με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μαργαρίτη Τζίμα, ενώ το πρόγραμμα της Πέμπτης 23/10 θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή της σε επίσημο δείπνο που οργανώνεται με την ευκαιρία του Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με κεντρικό ομιλητή τον κ. Δημήτρη Δημητριάδη, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ώρα 21.00, ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς").
Την Παρασκευή 24/10, η κυρία Kuneva θα είναι η κεντρική ομιλήτρια κατά τη διάρκεια Ημερίδας με θέμα «Οι επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης στον Καταναλωτή και η Ευρωπαϊκή Πολιτική», που οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ώρα 10.30, Αίθουσα Διαλέξεων Ε.Ε.Θ., Αριστοτέλους 27, 1ος όροφος).Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεών της, η Επίτροπος θα συνοδεύεται από μια ομάδα 30 περίπου δημοσιογράφων των ελληνικών και βουλγαρικών ΜΜΕ, καθώς και από τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Πάνο Καρβούνη.
http://aegaio.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη