4 Οκτ 2008

Σαββατοκύριακο, ώρα για cinema. Mην κάθεστε μέσα!

Σαββατοκύριακο. Ώρα για ξεκούραση και ..κινηματογράφο. Διάλεξα με τη βοήθεια του www.cine.gr του κορυφαίου ελληνικού site για τον κινηματογράφο (και made in Thessaloniki παρακαλώ...) τρείς ταινίες, κατάλληλες για τα Cineplex Σ/Κ, με δράση, χιούμορ, εφέ και λοιπά ποπ-κορνίστικα. Δεν σας είπα ότι θα δείτε Ταρκόφσκι !!! Μιλάμε για blockbusters δηλαδή κινηματογράφο "στιγμιαίας αναψυχής". Χρειάζεται κι αυτή, κάπου κάπου.
α, και μην ξεχνάτε ότι ο καλύτερος -με διαφορά - κινηματογράφος της Θεσσαλονίκης, είναι το "Αριστοτέλειο"! Άλλη ατμόσφαιρα. Καταλαβαίνεις ότι είσαι σε κινηματογράφο, όχι σε super market. Άποψή μου βέβαια.....δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι....Στα σχόλια μπορείτε να πείτε και τη δική σας άποψη για τους κινηματογράφους της πόλης. Εμένα πάντως με "φοβίζουν" τα cineplex. (αυτά με τις πολλές αίθουσες). Έχουν πάρκιγκ όμως!
Να περάσετε καλά........... Βασίλης Πρ.
....
1. Καυτό Απόρρητο (Burn after Reading)
Ο Όζμπορν Κοξ (John Malkovich) είναι υπάλληλος της CIA και αποτυχημένος σε όλους τους τομείς της ζωής του: πίνει, η δουλειά του είναι χάλια και η γυναίκα του (Tilda Swinton) έχει εραστή τον Χάρι Φάρερ (George Clooney). Όταν ο Όζι απολύεται από τη δουλειά του, αποφασίζει να γράψει ένα μνημόνιο με μυστικά της επαγγελματικής του ζωής, που περιέργως φτάνει στα χέρια της άλλης ερωμένης του Χάρι, της Λίντα (Frances McDormand) και του συναδέλφου της Τσαντ (Brad Pitt). Πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η ευκαιρία τους για να βγάλουν καμιά πεντάρα, πηγαίνουν την... "ανακάλυψή" τους κατευθείαν στους Ρώσους. Σχέσεις και φιλίες ανατρέπονται και κανένας δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί.

2. Τροπική Καταιγίδα (Tropic Thunder)
Ben Stiller, Robert Downey Jr. , Jack Black , Nick Nolte ,
Μετά από μια σειρά γεγονότων, μια ομάδα ηθοποιών που γυρίζουν μια πολεμική ταινία-υπερπαραγωγή, αναγκάζονται να αναλάβουν τον πραγματικό ρόλο των στρατιωτών που υποδύονται.



3. Ταξίδι στο κέντρο της γης (Journey to the Center of the Earth 3D)
Brendan Fraser, Josh Hutcherson
Ένας έφηβος και ο επιστήμονας πατέρας του ανακαλύπτουν ένα κρυμμένο μήνυμα που είναι γραμμένο σε ένα αρχαίο αντικείμενο. Στην προσπάθειά τους να λύσουν τον γρίφο του μηνύματος οδηγούνται σε έναν άλλο κόσμο, όπου κατοικούν διάφορα πλάσματα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη