25 Οκτ 2008

Έντονες ζυμώσεις στην πολιτική σκηνή της FYROM

Επιστρέφει στην πολιτική σκηνή ο πρώην Πρωθυπουργός. Ο Λιούμπο Γκεορκιέφσκι (Ljubčo Georgievski, τον ξέρετε για τη διπλή υπηκοότητα) παίξει σαν μπαλαντέρ στο πόκερ για πολιτικούς αναλυτές.
Η επανεμφάνιση του Georgievski δεν σημαίνει αυτόματα και άμεση επιστροφή του στην πολιτική, δεδομένου ότι πιστεύεται ότι η πολιτική του έχει ξεπεραστεί και δεν έχει τι άλλο να πει.
Ο πρώτος πρόεδρος του VMRO-DPMNE, πρώην πρωθυπουργός της FYROM και στη συνέχεια, στη σκιά αρχηγός του VMRO-NP, Ljubčo Georgievski επιστρέφει στην εσωτερική πολιτική σκηνή.
Όχι άμεσα, ως αρχηγός κόμματος, αλλά βήμα -βήμα, με συνεντεύξεις με τα ΜΜΕ και την υποβολή της πολιτικής συζήτησης και φόρουμ.
Πριν μέρες ήταν καλεσμένος στις ειδήσεων στην τηλεόραση του "Άλφα", που μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν η πρώτη του επανεμφάνιση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τελευταία φορά, πριν από δύο χρόνια, ήταν ένας συμμετέχων σε εκπομπή αφιερωμένη στον αγοραπωλησία των διυληστηρίων Okta. Το διυλιστήριο στα Σκόπια πουλήθηκε σε Έλληνες ιδιοκτήτες, ενώ ήταν Πρωθυπουργός ο Georgievski.
Τελευταία σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρουσιάζεται η άποψή του για τη μεσολαβητική προσπάθεια του Matthew Nimic για το όνομα. Σύμφωνα με αυτό, η πρόταση "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής και πρέπει να γίνει δεκτή από το κράτος, και τα άλλα μέρη της πρότασης θα πρέπει να διαπραγματευτούν.
Αν αυτό δεν γίνουν δεκτά αυτά, τότε ο Πρόεδρος Branko Crvenkovski και ο πρωθυπουργός Nikola Gruevski υποχρεούνται να προσφέρουν στους πολίτες εναλλακτικές στρατηγικές και λύσεις, ως υποκατάστατα του παγώματος εισόδου στο ΝΑΤΟ και της πρόσκλησης για ένατξη στην EΕ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη