23 Νοε 2008

Σήμερα το 2ο συνέδριο του Ουράνιου Τόξου στο Αμύνταιο


Σύμφωνα με το Ουράνιο τόξο:


Σύμφωνα με το Στόχο, "ο Δήμαρχος αύριο (σήμερα) στο Αμύνταιο δεν θα έχει για παρέα μόνο τους συνωμότες..." Στο βιντεο, η ...υποδοχή του 1ου συνεδρίου την 30-5-2004, στη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, είναι άσχημα μπλεγμένος στην υπόθεση παραχώρησης εκμετάλλευσης του ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ στη Μαλαματίνα.

ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΟΥ Πόλεμος για το Ξινό Νερό

Πόλεμος ξέσπασε για το Ξινό Νερό μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφορών για την εξεύρεση στρατηγικού εταίρου από την ομώνυμη Δημοτική Επιχείρηση Φυσικού Νερού και Αναψυκτικών νομού Φλώρινας.
Της Μαρίας Μαθιοπούλου Οι εταιρείες Σουρωτή και Τσάνταλης, που κατέθεσαν προσφορές, αλλά δεν προκρίθηκαν, εμφανίζονται δυσαρεστημένες από τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η διαδικασία, η οποία ανέδειξε κερδισμένη τη Μαλαματίνα. Αμφότερες οι επιχειρήσεις έχουν ζητήσει από τον δήμαρχο Αμυνταίου Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη τα πρακτικά της αξιολόγησης και των αποφάσεων, καθώς και πλήρη ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας, αφού, όπως επισημαίνεται από τη Σουρωτή, η μόνη ενημέρωση προήλθε από τον τύπο. Σύμφωνα μάλιστα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Γιάννη Ιωαννίδη, η Σουρωτή εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά. Η εταιρεία θεωρεί πως η διαδικασία είναι διαβλητή, τόσο όσον αφορά το χρόνο της δημοσιοποίησης της πρόσκλησης, εν μέσω θερινής ραστώνης, όσο και αναφορικά με το περιεχόμενό της, καθώς δεν δόθηκαν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές και κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία έπρεπε να πληρούν οι συμμετέχοντες. “Υπήρξε περίεργη σπουδή τόσο στην αξιολόγηση όσο και στη λήψη των αποφάσεων”, εξηγεί ο κ. Ιωαννίδης. Η Τσάνταλης δεν θέλησε να μιλήσει στη “Μ” για τις επόμενες κινήσεις της. “ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ” “Πράγματι, τόσο η Σουρωτή όσο και η Τσάνταλης διαμαρτυρήθηκαν σχεδόν για τα πάντα όσον αφορά τη διαδικασία και ζήτησαν εξηγήσεις”, σημειώνει με τη σειρά του ο δήμαρχος Αμυνταίου, σπεύδοντας να τονίσει πως δεν υπήρξε τίποτε μεμπτό και πως όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο. Τονίζει πως για τη συνεργασία έχουν ληφθεί αποφάσεις της επιτροπής αξιολόγησης, του διοικητικού συμβουλίου της Ξινό Νερό, του τοπικού συμβουλίου, της λαϊκής συνέλευσης και του δημοτικού συμβουλίου. Στην παρούσα φάση αναμένεται η έγκριση από το τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που ελέγχει τη νομιμότητα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. “Υπήρξε σύμπτωση απόψεων συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων στο δημοτικό συμβούλιο”, τονίζει ο κ Θεοδωρίδης, εξηγώντας πως η προσφορά που προκρίθηκε ήταν η πλέον συμφέρουσα. Η Μαλαματίνα, σε συνεργασία με την Ξινό Νερό, θα δημιουργήσουν μονάδα εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού, επένδυσης 8-8,5 εκατ. ευρώ. Στην εταιρεία που θα δημιουργηθεί για τη διαχείριση της νέας μονάδας η Ξινό Νερό θα κατέχει το 40%, ποσοστό που θεωρήθηκε καταλυτικό για την πρόκριση της Μαλαματίνας. Όρος της συμφωνίας ήταν επίσης το ποσοστό της δημοτικής επιχείρησης να μην πέσει κάτω από το 23% κατά τη διάρκεια της 25ετούς σύμβασης και να απασχοληθούν στη νέα μονάδα τουλάχιστον 18 εργαζόμενοι από την περιοχή.
...
Η γνώμη του taxalia: Πολύ κακό για το τίποτε. Τα "συνέδρια" του Ουράνιου τόξου, στέφονται πάντα από παταγώδη αποτυχία. Γίνονται μεταξύ συγγενών και φίλων, που χωράνε όλοι μαζί σε ένα μικρό ταξί. Εχουν περισσότερο ενδιαφέρον σαν καλτ θεάματα, όπως οι παρακμιακές ταινίες του Γκουσγκούνη και κανένα πολιτικό ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει κανείς λόγος αρνητικής διαφήμισης. Βιντεο από τα μικροεπεισόδια θα παιχτούν και θα μείνουν στην ιστορία. Τα πρακτικά του συνεδρίου και οι απόψεις θα ξεχαστούν την ίδια μέρα. Κανείς δε νoιάζεται για τις δραστηριότητες του vinozhito. Mε το ζόρι να το βγάλουμε από την αφάνεια; Ας το αφήσουμε στην κατηγορία Φλωρινιώτης/Θώδη/Ουράνιο τόξο/Τσιτσιολίνα.....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη