30 Νοε 2008

Απολύσεις στο ΑΛΤΕΡ


Θεσσαλονίκη 1 Δεκεμβρίου 2008 Αρ. Πρωτ. 1173

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια των υπευθύνων του Τηλεοπτικού Σταθμού ALTER CHANNEL να προχωρήσουν σε απολύσεις έξη (6) Τεχνικών, δύο (2) Δημοσιογράφων και οχτώ (8) Διοικητικών με το πρόσχημα των περικοπών για περιστολή εξόδων.

Συγχαρητήρια στην Διοίκηση του αδελφού μας Σωματείου της Αττικής Ε. Τ. Ι. Τ. Α. που με την άμεση και δυναμική της αντίδραση κατόρθωσε αφ’ ενός μεν να αναδείξει αμέσως το θέμα αφ’ εταίρου να ακυρώσει τις απολύσεις των δύο (2) μελών της, από τις έξη (6) των Τεχνικών.

Καταδικάζουμε την εκδικητική συμπεριφορά του σταθμού ενάντια στην τεχνικό, διαζευγμένη μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, που περιλαμβάνεται στους απολυμένους, γιατί, πρόσφατα, «τόλμησε» να διαμαρτυρηθεί δημόσια επειδή η υπεύθυνη του ψυχαγωγικού προγράμματος, εκτός του ότι μιλούσε μειωτικά και με ακατονόμαστες φράσεις στους εργαζόμενους, έφτασε σε σημείο να χειροδικήσει εις βάρος της.

Ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς που επεφύλαξε ο ALTER για τους εργαζόμενούς του είναι εντελώς αδικαιολόγητος, με δεδομένο ότιο σταθμός, που είναι εισηγμένος στο ΧΑΑ, παρουσίασε κέρδη γ΄ τριμήνου του 2008 περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2007. (http://www.alter.gr/html/company/oikon_stoix/oik_kat_g_triminou_2008.pdf).

Ζητάμε να παρθούν πίσω άμεσα όλες οι απολύσεις και προειδοποιούμε τους ιδιοκτήτες και τους υπεύθυνους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, ότι αν προχωρήσουν σε απολύσεις, με το πρόσχημα των …..περικοπών λόγω οικονομικής κρίσης, όπως έντονα φημολογείται, θα μας βρουν αντιμέτωπους με όλες μας τις δυνάμεις.

Ρωτάμε, τι εννοούσαν οι εκπρόσωποι της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. όταν μετά την συνεδρίαση της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2008 δήλωναν ότι δεν μπορούν (;) να κάνουν περικοπές στο προσωπικό (Εφημ. ΠΑΡΟΝ, 23.11.08, τυπολογίες), και πως ερμήνευσε αυτή τη θέση ο εκπρόσωπος του ALTER;

Καλούμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, όλους τους εργαζόμενους στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, για άμεση αντίδραση σε περίπτωση που οι εργοδότες μας ετοιμάζουν και άλλα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Δηλώνουμε σε όλες τις κατευθύνσεις ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να θυσιαστούν εργαζόμενοι των εφτακοσίων και χιλίων Ευρώ στον βωμό των παχυλών μισθών που ορισμένοι προσπαθούν να διατηρήσουν ανέπαφους. Αν τα κανάλια έχουν ανάγκη περικοπών οι ιθύνοντες γνωρίζουν πολύ καλά σε ποια κλιμάκια μπορούν να τις κάνουν για να έχουν και αποτελέσματα.

Κύριοι του ALTER η απόλυση δεκαέξι (16) εργαζομένων που παλεύουν για το μεροκάματο, μέσα στον κυκεώνα των σκανδάλων τύπου Βατοπεδίου, με εκατομμύρια να χαρίζονται σε λίγα λεπτά και με δώρα δισεκατομμυρίων στους τραπεζίτες, είναι πρόκληση.

Εργαζόμενοι, μόνο την δική σας αγωνιστική αντίδραση φοβούνται τα αφεντικά μας.

Καμιά χαλάρωση στις γιορτινές μέρες που έρχονται.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε Τ Ι Τ Β Ε
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη