27 Νοε 2008

Κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ πίσω από την Torcaso;

1
Από το NonPaper300

Όπως αποδεικνύεται από τις αναλυτικές καταστάσεις των τραπεζικών τους πράξεων η Μονή Βατοπαιδίου εκδίδει επιταγή 700.000 ευρώ από τον λογαριασμό της στην Τράπεζα Πειραιώς. Η επιταγή αυτή εισπράττεται από την offshore Torcaso Investment Limited στις 15 Ιουνίου 2007, η οποία εμφανίζει ως διεύθυνση Αθήνας στην Π. Καλλιγά 23 και ΑΦΜ στη ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών.
Πρόκειται για μέρους της αγοράς της Μονής από την Torcaso πενταόροφης πολυκατοικίας στην οδό Κεφαλληνίας και Κόμνα Τράκα στα Πατήσια.
Σύμφωνα με το συμβόλαιο 4730/422 που μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο Αθηνών και το οποίο συντάχθηκε στις 30.4.2007 στη Θεσσαλονίκη, το τίμημα ήταν ….3.7 εκατ. ευρώ.
Το οικόπεδο της πολυκατοικίας είχε αγοραστεί το 1999 από την offshore και η άδεια οικοδομής για την ανέγερση της εκδόθηκε το 2002 .
Πίσω από την Torcaso Investment Limited βρίσκεται κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που υπηρέτησε επί σειρά δεκαετιών σε καίριες κυβερνητικές και κομματικές θέσεις .
Το γραφείο του βρίσκεται πολύ κοντά στο κτήριο που μεταβιβάστηκε και, σύμφωνα με περιοίκους, συχνά - πυκνά στο παρελθόν επέβλεπε τις εργασίες που πραγματοποιούνταν στην πολυκατοικία, ως μηχανικός που είναι.
Γιατί δεν βγαίνει μόνος του το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, να δηλώσει την ….συναλλαγή του με την Μονή Βατοπαιδίου ;
Τι φοβάται ; Υπάρχει ένοχο μυστικό στην συναλλαγή των 3.7 εκατ. ευρώ και ποιο είναι αυτό;
...................
αυτα λέει τo blog nonpaper300.
..................
2
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ έχει ρεπορτάζ, εδώ
.................
3
Πριν από δυό μήνες το neolaia.gr έγραψε:
Το neolaia.gr πρώτο ξετυλίγει το κουβάρι της εταιρείας που αγόρασε από τον Γιώργο Βουλγαράκη το περίφημο ακίνητο στον πύργο των Αθηνών.
Η Torcaso Investments Limited συστήθηκε ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης στις 03/08/1999 από το δικηγορικό γραφείο Άντης Τριανταφυλλίδης και Υιοί. Αρχικός μέτοχος ήταν η ΑΤS Trustees το οποίο ίσως να αποτελεί ένδειξη πως ο πραγματικός μέτοχος (beneficial owner) της εταιρείας ήταν άλλος. Οι κυπριακές εταιρείες για να επωφελούνται από το χαμηλό φορολογικό καθεστώς της Κύπρου, πρέπει να έχουν τυπικά την διεύθυνση και τον έλεγχο τους εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας και επομένως συχνά διορίζονται ονομαστικοί διευθυντές (nominee directors) και κάποιο δικηγορικό ή λογιστικό (συνήθως) γραφείο αναλαμβάνει να παρέχει υπηρεσίες εγγεγραμμένου γραφείου και γραμματέα της εταιρείας. Στην Κύπρο επίσης είναι καθιερωμένη η ιδέα του εμπιστεύματος (trust) όπου κάποιος ονομαστικός μέτοχος (επίτροπος εμπιστεύματος ή trustee) κρατά τις μετοχές στο όνομα του προς όφελος άλλου (του πραγματικού ιδιοκτήτη ή beneficial owner).
Το 2004 η εταιρεία άλλαξε μέτοχο και από την ATS Trustees μεταβιβάσθηκαν όλες οι μετοχές της στον δικηγόρο Γιώργο Τριανταφυλλίδη, με διεύθυνση την ίδια με αυτή του δικηγορικού γραφείου. Εαν ο κ. Τριανταφυλλίδης είναι πραγματικός ιδιοκτήτης ή ονομαστικός μέτοχος της εταιρείας δεν το γνωρίζουμε και ως προς αυτό δεν παίρνουμε θέση, εμείς απλά αναφέρουμε τι αναγράφεται στα επίσημα αρχεία του Εφόρου Εταιρειών της Κυπριακής Δημοκρατίας…
Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Torcaso Investments Limited, η οποία θυμίζουμε αγόρασε το ακίνητο αξίας 3 - 4 εκατομμυρίων ευρώ προς μόλις περίπου 80.000 Ευρώ (αν θυμάμαι καλά) είναι μόλις 1000 Ευρώ. Αυτό είναι εφικτό, εάν υπάρχουν σχετικές συμφωνίες και έγγραφα που να αποδεικνύουν που βρήκε η εταιρεία τα χρήματα για την αγορά (capital contribution / loan agreements κτλ). Τέλος, η εταιρεία μέχρι σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2008 δεν έχει καταθέσει οικονομικούς απολογισμούς (δηλαδή ετήσιες εκθέσεις) στον Έφορο Εταιρειών (όπως έχει υποχρέωση) από το 2004 και μετά…
......
4
ενώ η Κυπριακή εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ και ο κορυφαίος Πάμπος Μιτίδης, γράφει
Η ΠΡΑΞΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «TORCASO INV. LTD»
Πούλησαν ακίνητο αξίας 3,7 εκατ. ευρώ μόλις 80 χιλ.
Του Πάμπου Μιτίδη
Το κουβάρι της υπόθεσης Βατοπεδίου φαίνεται να μην έχει τελειωμό, αφού ολοένα και νέα στοιχεία ξετυλίγονται, με την εμπλοκή εταιρειών που είχαν με διάφορους τρόπους συνεργασία με την Μονή Βατοπεδίου και τον ηγούμενο Εφραίμ. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη υπόθεση της αγοραπωλησίας ακινήτων που απέκτησε η Μονή με την μέθοδο της ανταλλαγής με το Ελληνικό Δημόσιο, έχουν Κυπριακές εταιρείες στις οποίες κατά «συμπτωματικό» τρόπο οι μετέχοντες σ’ αυτές είναι συγκεκριμένα πρόσωπα του περίγυρου του ηγουμένου Εφραίμ, τα οποία «ανακυκλώνονται».
Μια νέα υπόθεση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, είναι η αγορά ακινήτου στην οδό Κεφαλληνίας στην Αθήνα, στην οποία εμπλέκεται μια άλλη Κυπριακή εταιρεία, η «Torcaso Investments ltd», η οποία συστάθηκε στην Λευκωσία τον Αύγουστο του 1999 από το δικηγορικό γραφείο Τριανταφυλλίδης και Υιοί. Η εν λόγω εταιρεία εμφανίζεται ως πωλητής του ακινήτου στην οδό Κεφαλληνίας. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία, το συγκεκριμένο ακίνητο, ενώ η αξία του είχε εκτιμηθεί στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται να πουλήθηκε μόλις 80 χιλιάδες ευρώ.
Η «Αλήθεια» επικοινώνησε με το Δικηγορικό γραφείο «Τριανταφυλλίδης και Υιοί», όπου ο διευθυντής του κ. Μιχάλης Ζίγκας δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει εάν όντως η εταιρεία εγγράφηκε από το δικό τους γραφείο. Ο κ. Ζίγκας πρόσθεσε ότι θα είναι σε θέση να μας ενημερώσει αφού μιλήσει με τον ιδιοκτήτη του γραφείου, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό. Δεν απέκλεισε την πιθανότητα, χωρίς όπως μας είπε να είναι σίγουρος, η εν λόγω εταιρεία να εγγράφηκε από το γραφείο τους και στην συνέχεια να την ανέλαβε άλλο δικηγορικό γραφείο.
Πάντως, Νομικός Σύμβουλος της «Torcaso Investments ltd» εμφανίζεται ο δικηγόρος, κ. Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, ο οποίος είναι επίσης μέλος μαζί με τον κ. Αθω Κοιρανίδη του ΔΣ της εταιρείας «Ανθεμιάς» της «Rassadel» και της Μονής Βατοπεδίου. Είναι ο άνθρωπος που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον κ. Κοιρανίδη και στην αγοραπωλησία των 64 οικοπέδων στην Βόρεια Ελλάδα μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και της «Ανθεμιάς».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη