20 Δεκ 2008

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ. 20310.222 503, 409 770, fax 20310.421 196
Κοινή πρόταση ψηφίσματος για την καταδίκη της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που ζητά την παραίτηση των πολιτικών υπευθύνων, κατέθεσαν σήμερα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης οι επικεφαλής τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Ν. Γιαννόπουλος, Μ. Τρεμόπουλος και Σ. Πλωμαρίτης.
Η διοίκηση του Π. Ψωμιάδη αρνήθηκε να χαρακτηρίσει ως δολοφονία την ενέργεια του ειδικού φρουρού, υποστηρίζοντας ότι θα αποφανθεί το δικαστήριο και εστίασε στο ζήτημα των καταστροφών.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος, που συνέταξε ο οικολόγος νομαρχιακός σύμβουλος Μ. Τρεμόπουλος, έχει ως εξής: ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό της αστυνομίας.
Οι κινητοποιήσεις της νεολαίας, με την τεράστια έκταση και ένταση σε όλη τη χώρα, δε αποτελούν μόνο μια αυθόρμητη αντίδραση σε μια δολοφονική αυθαιρεσία ενός οργάνου της τάξης αλλά και δημόσια έκφραση αντίστασης στην περιθωριοποίηση της, την εργασιακή ασφαλιστική και κοινωνική της ανασφάλεια, την αδικία και την εκτεταμένη διαφθορά στην πολιτική και κοινωνική ζωή.
Η δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή των νέων, που ενισχύθηκαν και από την πολιτική της ατιμωρησίας σε δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικής βίας (9 καταδίκες της Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων) δεν μπορεί να απαξιώνεται με τη μονομερή προβολή πράξεων τυφλής βίας ή πλιάτσικου που από καμία δημοκρατική πολιτική δύναμη δεν γίνονται αποδεκτές.
Η ανικανότητα διαχείρισης της κρίσης από την Κυβέρνηση σε συνδυασμό με την πολιτική εκτροφής αντιδημοκρατικών και αυταρχικών συμπεριφορών και μηχανισμών μέσα στις δυνάμεις καταστολής αποδεικνύουν τις βαριές πολιτικές ευθύνες της κεντρικής εξουσίας.
Γι΄αυτό και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ζητά την παραίτηση των πολιτικών υπευθύνων της δολοφονίας.

Ν. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μ. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ε. ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη