31 Δεκ 2008

Οι τρεις επίδοξοι διάδοχοι του Λευτέρη Ζαγορίτη



Στη περίπτωση που ο Καραμανλής αποφασίσει να βάλει τον Λευτέρη Ζαγορίτη στην κυβέρνηση εκ των πραγμάτων θα τεθεί θέμα διαδοχής του, στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων σπεύδουμε να αποσαφηνίσουμε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης του γαλάζιου γραμματέα. Επειδή όμως στην πολιτική πριν πεινάσει κανείς, οφείλει να αρχίσει να μαγειρεύει, ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να διαδεχθούν τον Ζαγορίτη. Πρόκειται για τρία κυβερνητικά στελέχη που εκτός του ότι ανήκουν στο σκληρό καραμανλικό μπλοκ, διαθέτουν ακόμη ένα προνόμιο. Θέλουν και οι τρεις να παίξουν ρόλο στην μεταΚαραμανλή περίοδο. Ο λόγος για τους Στυλιανίδη, Ζώη, Λυκουρέντζο. Και, οι τρεις συγκεντρώνουν όλα τα χαρακτηριστικά για να μετακινηθούν στο νεοκλασικό. Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να αποχωρήσει ο Ζαγορίτης.

ΣΧΕΤΙΚΟ 1: Το ενδεχόμενο να διαδεχθεί τον Ζαγορίτη ένας εκ των Στυλιανίδη, Ζώη, Λυκουρέντζο προέκυψε από δημοσιεύματα του «Ελεύθερου Τύπου» της Γιάννας Αγγελοπούλου και του «Βήματος» του Χρήστου Λαμπράκη.

ΣΧΕΤΙΚΟ 2: Το ενδιαφέρον ρεπορτάζ στον «Ελεύθερο Τύπο» υπέγραφε ο έμπειρος πολιτικός συντάκτης Μανώλης Κοττάκης και το αντίστοιχο του «Βήματος» ο Άρης Ραβανός.

ΣΧΕΤΙΚΟ 3: Ο Κοττάκης εκτός από τον «Ε.Τ.» παρουσιάζει και μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης, στην οποία αρχισυντάκτης είναι ο Άρης Ραβανός.

ΣΧΕΤΙΚΟ 4: Ο Μανώλης Κοττάκης συνδέεται από τα φοιτητικά χρόνια με φιλία με τον υπουργό Παιδείας Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

http://www.parapolitika.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη