29 Δεκ 2008

Τα γεγονότα στη Γάζα και η Ελλάδα σήμερα. Να μαθαίνουμε!

Η εξωτερική πολιτική είναι ένα δύσκολο σπορ, που δεν γράφεται με συναισθηματισμούς, αλλά με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα και τις συμμαχίες, που στηρίζονται σε αυτά.
Το πρόσφατο παράδειγμα με τα Σκόπια, πρέπει να μας γίνει μάθημα.
Η παγκόσμια εξωτερική πολιτική, στην οποία κυριαρχούν οι Η.Π.Α. είναι εδώ και 40 χρόνια περίπου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Εβραϊκή υπόθεση.

Μετά από αιώνες διωγμών, οι απανταχού της γης Εβραίοι, έκαναν το αυτονόητο. Δούλεψαν συστηματικά και ΜΟΝΟΙΑΣΜΕΝΟΙ, κυριάρχησαν σε κρίσιμους τομείς, δηλαδή στην οικονομία, αλλά κυρίως στην πληροφόρηση (Μ.Μ.Ε.) και αφού κατέκτησαν το 100% (το 100% όχι το 99%) των μεγάλων μέσων ενημέρωσης στην ισχυρότερη χώρα του κόσμου, τις Η.Π.Α., έβαλαν τις βάσεις για την προστασία των συμφερόντων της μικρής και περικυκλωμένης από προαιώνιους εχθρούς χώρας τους.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ


Η παραδοσιακή φιλία των Ελλήνων με τις Αραβικές χώρες, αλλά και η ταύτισή μας με τους κατατρεγμένους όλης της γης, οδηγούν τον Ελληνικό λαό, να παίρνει σταθερά φιλοπαλαιστινιακές θέσεις.

Κάθε βομβαρδισμός αμάχου, δημιουργεί άμεσα αντανακλαστικά στην ευαίσθητη ελληνική κοινή γνώμη. Οι εικόνες των ματωμένων παιδιών, των νεκρών και των διαμελισμένων, δεν μπορούν να μας αφήσουν ασυγκίνητους.


Όμως δυστυχώς, όλα τα νομίσματα έχουν δυό όψεις: απώλειες σε άμαχους και κυρίως απώλειες στο δικαίωμα μιας ασφαλούς ζωής, έχουν και οι Ισραηλινοί πολίτες.

Αιώνες τώρα, εμφανίζεται κάποιος "τρελός", που έχει στόχο ζωής, να αφανίσει από προσώπου γης το Εβραϊκό στοιχείο. Δεν είναι φυσικό λοιπόν αυτός ο λαός να δημιουργήσει τις άμυνές του;

Γιατί θα πρέπει να ζει με το φόβο της ρουκέτας της Χαμάς;

Γιατί ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής αρχής Μαχμούντ Αμπάς, έριξε τις ευθύνες στη Χαμάς και τόνισε με απόλυτη σαφήνεια, ότι "η πρόσφατη αιματοχυσία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν η Χαμάς δεν παραβίαζε την εκεχειρία";
Γιατί ο Αραβικός Σύνδεσμος, απέφυγε να καταδικάσει τους βομβαρδισμούς, ανέβαλε την προγραμματισμένη διάσκεψή του και κράτησε πολιτική ίσων αποστάσεων, καταδικάζοντας έμμεσα τον ηγέτη της Χεζμπολά, σείχη Νασράλα;

Την ίδια ώρα ο εξόριστος στη Συρία αρχηγός της Χαμάς, Χαλίντ Μασααλ, καλεί τους παλαιστίνιους σε τρίτη Intifada (εξέγερση), με την ευκολία της -εκ του ασφαλούς- έκκλησης εκ του μακρόθεν.

Όλοι οι Άραβες κάνουν αντίσταση εκ του μακρόθεν, αφήνοντας τους παλαιστίνιους στα κατεχόμενα, να πολεμούν με ..πέτρες τα ισραηλινά τανκς.

Η εκεχειρία


Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ ανακοίνωσε λίγο μετά τις 06:00 της 20ης Δεκεμβρίου 2008, τον επίσημο τερματισμό της εκεχειρίας με το Ισραήλ, που υπογράφηκε στις 20-6-2008. «Η εκεχειρία εξέπνευσε και δεν θα τεθεί εκ νέου σε ισχύ, καθώς ο σιωνιστής εχθρός δεν σεβάστηκε τους όρους της. Οι κατοχικές δυνάμεις ευθύνονται για τις συνέπειες», ανέφερε η οργάνωση. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στη Λωρίδα της Γάζας καίγοντας ομοιώματα του απερχόμενου Ισραηλινού πρωθυπουργού, Εχούντ Ολμέρτ, και του επίσης απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.
Η Χαμάς από ημέρες είχε ανακοινώσει ότι θα δεν θα επιδιώξει ανανέωση της εκεχειρίας με το Ισραήλ και στην οποία είχε συμφωνήσει με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου. Από την πλευρά του, το Ισραήλ δήλωνε ότι επιθυμεί την ανανέωση της εκεχειρίας αλλά υπό όρους. Η Αίγυπτος αναφέρει ότι δεν της ζητήθηκε να μεσολαβήσει σε μία νέα προσπάθεια για ανανέωση.
Αντίθετα, η Ρωσία προέτρεψε τη Χαμάς να συμφωνήσει εκ νέου και εξέφρασε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο μίας καταστροφικής ανθρωπιστικής κρίσης για τους 1,5 εκατομμύρια κατοίκους στη Λωρίδα της Γάζας.

Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει κανείς, τόσο ανόητος, που να μην έμαθε πλέον, πώς λειτουργεί το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας.

Αν περίμεναν οι Παλαιστίνιοι, διαφοροποίηση της Αμερικανικής πολιτικής, μετά την εκλογή του Obama, είναι αδικαιολόγητοι αν ζουν στα κατεχόμενα (όπου δεν έχουν πληροφόρηση) και ύποπτοι έως προδότες, αν ζουν στην ασφάλεια του εξωτερικού, όπως οι εξόριστοι "ηγέτες", ριζοσπαστικών κινημάτων.


Αν υπάρχουν ακόμη ανόητοι, που πιστεύουν ότι "ήρθε το τέλος της Εβραϊκής κυριαρχίας (αλλάζουν τα πάντα στην Αμερική)" (σιγά!! αναλυτές της πλάκας) με την εκλογή Obama, όπως η ..Αυριανή (δείτε το πρωτοσέλιδο της 1-11-08), θα καταλήξουν στο πρωτοσέλιδο της ...ίδιας εφημερίδας, της 24-12-08 !


Και θα μείνουμε απαθείς, ως πολίτες της γης;

Όχι.

Χρέος μας είναι κατ΄αρχήν να μάθουμε και να καταλάβουμε.

-Πόσες δεκαετίες πρέπει να περάσουν για να καταλάβουμε πώς δουλεύει το σύστημα, ποιοί είναι οι πραγματικοί επαναστάτες και ποιοί μας χρησιμοποιούν;

-Πόσες δεκαετίες πρέπει να περάσουν για να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε για να μην τρώμε συνέχεια σφαλιάρες στα εθνικά μας ζητήματα;

-Πόσες δεκαετίες πρέπει να περάσουν για να καταλάβουμε ποιοί κρύβονται και γιατί, πίσω από τις δήθεν "εξεγέρσεις" του indymedia?

-Πόσες φορές πρέπει να επισκεφθείτε το site του ΣΥΡΙΖΑ (http://www.syriza.gr/) για να δείτε ότι δεν έχει λέξη για τα γεγονότα στο Ισραήλ;

-Πόσες φορές πρέπει να σκεφτείτε για ποιό λόγο ο Καραμανλής ροχαλίζει στη Ραφήνα, απαγορεύοντας στο "κράτος", να ασχοληθεί με τη γάγραινα των δολοφόνων κουκουλοφόρων του indymedia, στο οποίο υπάρχουν πάνω από 50 προτροπές δολοφονίας?

-Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να σταματήσουν να σας ταϊζουν με το παραμύθι του δήθεν "ακαδημαϊκού ασύλου", που το μόνο που κάνει πλέον είναι να δίνει ασφαλές καταφύγιο στους κατασκευαστές βομβών και στους αποθηκευτές όπλων;

-Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να καταλάβει και ο πιό βλάκας σε αυτή τη χώρα, ότι δε χρειάζεται κανενός είδους "άσυλο", για να διακινήσεις "ιδέες" και μάλιστα όταν είναι κλειστό το πανεπιστήμιο! Δηλαδή που αλλού απαγορεύονται κάποιες "ιδέες" και χρειάζονται το χώρο του πολυτεχνείου για να διακινηθούν; Ως πότε θα στρουθοκαμηλίζουμε αρνούμενοι αυτό που ΟΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου καταλαβαίνουμε πολύ καλά; Ως πότε θα δίνουμε χώρο οργάνωσης σε 300 ανθρώπους για να οργανώνουν τρομοκρατικές επιθέσεις; Χρειάζονται άσυλο οι μαθητές για να οργανώσουν μια πορεία; ΟΧΙ. Χρειάζεται άσυλο το ΠΑΜΕ για να οργανώσει μια πορεία; ΟΧΙ.

Ποιοί και γιατί το χρειάζονται λοιπόν;

Ας ξεφύγουμε επιτέλους από την υποκρισία, ας βγάλουμε τις κουκούλες των εχθρών της ζωής όλων μας και ας ρωτήσουμε τον εκάστοτε πρωθυπουργό: "αφού καταλαβαίνεις ό,τι καταλαβαίνουμε ΟΛΟΙ, γιατί κάνεις την πάπια; Για να μη κατηγορηθείς από τα ΜΜΕ, που έχουν κάθε λόγο να δείχουν φωτιές, που είναι θεαματικές και πουλάνε; Εμείς ποιόν ψηφίσαμε: τον Καραμανλή ή τον Κοντομηνά; Ποιός κυβερνάει, η ΝΔ (αύριο το ΠΑΣΟΚ.κλπ..) ή ο ALPHA?"

Ας μας απαντήσει επιτέλους ο κ.Καραμανλής (και οποιοσδήποτε άλλος επόμενος πρωθυπουργός).
...

Και για να ξαναγυρίσουμε στη μάχη εναντίον των ψευδαισθήσεων και στο πώς κυβερνιέται αυτός ο κόσμος, διαβάστε τι γράφαμε σε δυό αναρτήσεις, πολύ καιρό πριν:

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη