15 Δεκ 2008

Οι τεχνικοί τύπου παίρουν θέση: μην κυνηγάτε εμάς!


Θεσσαλονίκη 8 Δεκεμβρίου 2008 Αρ. Πρωτ. 1175
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Όλοι εμείς οι τεχνικοί που εργαζόμαστε πίσω από την λαμπερή εικόνα της τηλεόρασης καταδικάζουμε την στυγερή δολοφονία του νερού Αλέξη από τις δυνάμεις καταστολής και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.
Είμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα της γενιάς των 700€, της γενιάς του τετράωρου και του μισού μισθού, που βγήκε στους δρόμους εκφράζοντας την αγανάκτηση της όχι μόνο για τον άδικο χαμό του παιδιού αλλά και για τις μέχρι σήμερα πολιτικές των κυβερνήσεων, για την λιτότητα που επιβάλλουν στον λαό και για τα εκατομμύρια που χαρίζονται στους λίγους στα μοναστήρια και στις Τράπεζες.
Καταδικάζουμε την κρατική βία από τις δυνάμεις καταστολής αλλά και το ξέσπασμα κάποιων με κουκούλες ή χωρίς που, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση, καίνε μαγαζιά, κτήρια και αυτοκίνητα προσπαθώντας να πνίξουν με αυτόν τον τρόπο την φωνή της ζωντανής νεολαίας μας.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις αναίτιες και άνανδρες επιθέσεις που δεχόμαστε, την ώρα που καταγράφουμε ή μεταδίδουμε εικόνες των γεγονότων, από κάποιους που φοβούνται την αλήθεια και δεν θέλουν να φανεί (π.χ. υπόθεση ζαρντινιέρα).
Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι πάγια θέση της Ένωσής μας είναι η καταγραφή των γεγονότων και όχι των πρωταγωνιστών τους,
θυμίζουμε ότι η παρουσία και μόνο εικονοληπτών και φωτορεπόρτερ δρα αποτρεπτικά σε διάφορες επιβουλές και δημιουργεί προστατευτικό κλοιό.
Και τέλος, δηλώνουμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας για να βλέπει ο κόσμος την αλήθεια, ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε ούτε και να απαντήσουμε ποτέ στην βία που μας ασκείται και διαχωρίζουμε την θέση μας από αυτούς που ίσως προσπαθήσουν, μάταια, να διαστρεβλώσουν την αλήθεια των εικόνων.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη