30 Δεκ 2008

Eύα Καιλή και Ελενα Ράπτη, οι μελλοντικές πρωθυπουργίνες μετά τα νέα επιχειρηματικά deals!

Του Γιάννη Παπαγιάννη

Το παιχνίδι της εξουσίας έχει οριστικά μεταφερθεί στο πεδίο των χρηματιστηριακών deals και των ανταλλαγών μετοχών μεταξύ των βαρόνων των ΜΜΕ και ισχυρών πολιτικών παραγόντων που προδιαγράφουν το μέλλον τους ανάλογα με την επιρροή τους στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
Η κίνηση του Λ. Λαυρεντιάδη έρχεται σε μια περίοδο όπου νέοι επιχειρηματίες προσπαθούν να αγοράσουν ότι κινείται στην αγορά, με την δημιουργία συσσωρευμένου πλούτου από τους παραδοσιακά ισχυρούς σε νέους οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι εκ πρώτης όψης δεν σχετίζονται με προμήθειες του δημοσίου. Είναι, όμως, έτσι ή μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό;
Η πολιτική σχέση που διατηρεί ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με την Ντόρα Μπακογιάννη είναι γνωστή στους κύκλους των πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων. Αυτό βεβαίως μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα.
Αυτό που φαίνεται ορατό δια γυμνού οφθαλμού, είναι ότι ο Λ. Λαυρεντιάδης φαίνεται αποφασισμένος να αιφνιδιάσει άλλη μια φορά την αγορά αλλάζοντας επιχειρηματική γραμμή πλεύσης και κλιμακώνοντας τη δράση του στο επιχειρηματικό στερέωμα. Η δημιουργία ενός private equity fund με στόχο την άντληση τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ το 2009 και επιπλέον 3 δισ. το 2010 αποτελεί πρωτοφανή κίνηση στα ΜΜΕ.
Κατά τις πληροφορίες που έρχονται στα δημοσιογραφικά γραφεία, η προετοιμασία για το νέο fund με την επωνυμία L. Partners έχει ήδη ξεκινήσει και μερίδια του πέραν του Λ. Λαυρεντιάδη θα πάρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, Ευρωπαίοι και Άραβες θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές. Αυτό για τους πιο... μυημένους θα μπορούσε να έχει σχέση με τον Α. Βγενόπουλο. Επί της ουσίας, όμως, είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι στον χώρο της πολιτικής και των ΜΜΕ κάτι κινείται χωρίς να έχει αναγνωριστεί. Εάν αυτό θα έχει σχέση με τα σενάρια περί δημιουργίας νέου κόμματος, ή με το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στη Ν.Δ. είναι κάτι που θα φανεί. Το βέβαιο είναι ότι θα έρθει να συμπληρώσει ένα νέο παζλ στα κατασκευασμένα σενάρια περί συγκυβέρνησης...δημοσιεύθηκε στο pressmme
Που κολλάνε όλα αυτά με την Έλενα Ράπτη και την Εύα Καϊλή; Ούτε εμείς καταλάβαμε! Ρωτήστε τον Παπαγιάννη!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη