15 Ιαν 2009

Οι καλύτεροι αθλητές της χρονιάς. Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματά τους


ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
ΣΗΜΕΡΑ (ΠΕΜΠΤΗ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ.
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΛ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Μ. ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ

Τα ονόματα των καλυτέρων αθλητών της χρονιάς που πέρασε ανακοίνωσε σήμερα (Πέμπτη) ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου, παρουσία του ειδικού συμβούλου Αθανάσιου Παπαγεωργίου.
Οι καλύτεροι αθλητές αναδείχθηκαν ύστερα από ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών, μελών της ΕΣΗΕΜΘ και του ΠΣΑΤ.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανακοίνωσε τα ονόματα των καλυτέρων αθλητών της Θεσσαλονίκης που θα βραβευθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στις 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».
Συγκεκριμένα:
1. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ για το 2008, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης του Α.Σ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
2. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ για το 2008, η Μαρία Τσιαρτσιάνη του Α.Σ. ΑΡΗΣ, για την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος γυναικών για τρίτη φορά και για την ένατη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
3. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ για το 2008, ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος στο βόλεϊ στις κατηγορίες Εφήβων - Νεανίδων, την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος στο στίβο στην κατηγορία των Νέων και την ανάδειξή του στην 3η θέση της γενικής κατάταξης στο ίδιο άθλημα, την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος στην πάλη πράγμα το οποίο συμβαίνει για 9η συνεχή χρονιά και τέλος για τις διακρίσεις της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης του συλλόγου.

4. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ή ΑΘΛΗΤΡΙΑ για το 2008, ο πρωταθλητής της Ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης του ΠΑΟΚ, για την 3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας, τη 2η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο και την 4η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στο αγώνισμα του Κέϊριν, για την 5η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας στο αγώνισμα του σπριντ και για την 6η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών στο αγώνισμα του σκρατς.
5. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ για το 2008, ο Χρυσάφης Βαγγελακάκης, προπονητής του Άρη Γρηγοριάδη για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στα 50 μέτρα ύπτιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών.
6. ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», τη φετινή χρονιά θα απονεμηθεί σε δύο πρόσωπα αφού ισοψήφησαν στη σχετική ψηφοφορία. Στον αθλητή της πυγμαχίας Ηλία Παυλίδη, του ΠΑΟΚ, για τη συνεχή και συνεπή αλλά και διακριτική παρουσία του σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο επί σειρά ετών, ο οποίος φέτος κατέκτησε την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναδείχθηκε 1ος στο πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το βραβείο ήθους και «ευ αγωνίζεσθαι» απονέμεται επίσης στην Γεωργία Αμπατζίδου του Α.Σ. ΒΕΡΓΙΝΑ, για την κατάκτηση για 6η φορά της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο αγώνισμα του Μαραθωνίου στην κλασσική διαδρομή.
7. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ για το 2008, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, για τα 2 χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου που συνοδεύτηκαν από παγκόσμιο – παραολυμπιακό ρεκόρ στα 100 μέτρα ελεύθερο και στα 100 μέτρα ύπτιο στην κατηγορία S13, για τα 3 αργυρά μετάλλια στην κολύμβηση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στα 100 μέτρα πεταλούδα, στα 50 μέτρα ελεύθερο και στα 200 μέτρα μεικτής ατομικής στην ίδια κατηγορία και για το χάλκινο μετάλλιο στην κολύμβηση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στα 400 μέτρα ελεύθερο.
8. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ για το 2008, η Αλεξάνδρα Δήμογλου, για το αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στον στίβο στα 400 μέτρα στην κατηγορία Τ13 και για τα 2 χάλκινα μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στα 200 και στα 100 μέτρα στην ίδια κατηγορία.
9. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ για το 2008, ο Α.Σ. Α.μεΑ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ, για τις επιτυχίες των αθλητών του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου όπου κατέκτησαν ένα αργυρό μετάλλιο, 1 τέταρτη θέση, 2 έκτες θέσεις, 1 έβδομη θέση και 2 όγδοες θέσεις, καθώς επίσης και για τα 37 χρυσά, 27 αργυρά και 9 χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριές του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης, τα 22 χρυσά, 8 αργυρά και 5 χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριές του στη διεθνή κολυμβητική συνάντηση και τα συνολικά 11 μετάλλια που κατέκτησαν σε 3 πανευρωπαϊκά μήτινγκ.
10. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ή ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ για το 2008, ο Νικόλαος Νεράντζης προπονητής του Ανδρέα Κατσαρού που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κολύμβηση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στα 50 μέτρα ύπτιο, στην κατηγορία S1.

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ θα τιμήσει επίσης με το βραβείο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», διακεκριμένες και εξέχουσες αθλητικές προσωπικότητες της πόλης μας.
Ειδικότερα:
Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή, μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης της εποχής του, με μεγάλο αριθμό συμμετοχών και στην Εθνική ομάδα, τον κ. Γιώργο Φοιρό, του ΑΡΗ.
Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή επίσης, και έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της μεγάλης ομάδας του ΠΑΟΚ, τον κ. Κούλη Αποστολίδη.
Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή επίσης, έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της εποχής του, τον κ. Κώστα Καραπατή, του ΗΡΑΚΛΗ.
Τον βετεράνο μπασκετμπολίστα του ΠΑΟΚ και της Εθνικής ομάδας, τον χαρακτηριστικότερο εκπρόσωπο της γενιάς του, τον Μάνθο Κατσούλη.
Την βετεράνο αθλητή του στίβου στο μήκος, την Κούλα Γιαννακίδου του ΠΑΟΚ.
Τον βετεράνο πυγμάχο του ΠΟΕΘ και του ΗΡΑΚΛΗ και μια από τις χαρακτηριστικότερες φυσιογνωμίες του αθλήματος στη Θεσσαλονίκη, τον κ. Θωμαΐδη Δημήτριο.
Τον δημοσιογράφο, και έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του χώρου των αθλητικών συντακτών στον τομέα του στη Θεσσαλονίκη, τον κ. Πλάτωνα Φορόπουλο.
Τον βετεράνο δημοσιογράφο και στατιστικολόγο, χάρη στον οποίο σώζεται, και σε κωδικοποιημένη μορφή μάλιστα, η αθλητική ιστορία της Θεσσαλονίκης, τον κ. Σταύρο Πετρακόπουλο.
Τον βετεράνο παράγοντα, τον διατελέσαντα επί πολλά έτη στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου του Α.Σ. ΑΡΗΣ, ο οποίος διετέλεσε επίσης γενικός γραμματέας της πρώτης τοπικής επιτροπής πετοσφαίρισης και έφορος του Καυταντζογλείου σταδίου, τον κ. Σωτήριο Μαργαρίτη.
Τον βετεράνο αθλητή και προπονητή της ενόργανης γυμναστικής με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα, τον κ. Θεόδωρο Αυγίδη.
Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή επίσης, έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της εποχής του, τον κ. Γιάννη Βένο, του ΑΡΗ.
Τον βετεράνο αθλητή και προπονητή της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης, που αγωνίσθηκε και στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης και ο οποίος επί 62 χρόνια υπηρετεί τον υγρό στίβο στην πόλη μας πρώτα στην ομάδα του ΠΑΟΚ και αργότερα ως προπονητής σε όλες σχεδόν τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, τον κ. Ανέστη Σουμελίδη.
Και τέλος, τον βετεράνο παράγοντα και πρώην πρόεδρο του ΗΡΑΚΛΗ, ο οποίος ήταν και ο πρόεδρος στην επιτροπή εορτασμού των 100 ετών του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ, τον κ. Νικόλαο Ατματζίδη.
Θα τιμηθεί επίσης η ομάδα βόλεϊ του ΗΡΑΚΛΗ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του σούπερκαπ το 2008.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη