20 Ιαν 2009

Με πολιτικές ταυτότητες δεν οικοδομείται η αυτο-οργάνωση

Αποτελεί αλφάβητο της πολιτικής: τα πλατιά ενιαίο-μετωπικά σχήματα ενός αγώνα για να μαζικοποιηθούν και να αναπτυχθούν πρέπει να μην επιτρέπουν στους κόλπους τους την ύπαρξη των πολιτικών διαιρέσεων. Το να κατεβαίνει κάποιος σε τέτοιες πρωτοβουλίες που πάνε να ενώσουν τη γειτονιά ή σε άλλες πρωτοβουλίες αγώνα, με την πολιτική του ταυτότητα είναι σαν να μη θέλει να αναπτυχθεί η μαζικότητα, τη διασπά και λειτουργεί αντικειμενικά σαν προβοκάτορας.
Η «Χρυσή Αυγή» έτσι ενεργεί και λειτουργεί. Δεν είναι ποτέ δυνατόν σε πρωτοβουλίες που ξεκινάνε από κατοίκους μιας γειτονιάς πάνω σε πολύ συγκεκριμένα αιτήματα που ενώνουν ΟΛΗ τη γειτονιά, να καταβαίνεις με την πολιτική σου σημαία και μάλιστα σαν «Χρυσή Αυγή». Αμέσως προβοκάρεις την προσπάθεια και δίνεις και το άλλοθι να στιγματιστεί από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του συστήματος.
ΟΤΑΝ προσπαθείς να συγκροτήσεις μορφές και όργανα αγώνα αυτό-οργάνωσης ο στόχος είναι να ενώνεις τον κόσμο πάνω στα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αιτήματα και ΟΧΙ να μεταφέρεις τις πολιτικές διαιρέσεις μέσα στην ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ενότητα των αιτημάτων. Πολύ περισσότερο να λειτουργείς σαν σκιάχτρο για τη συκοφάντηση της πρωτοβουλίας.
Ακόμα και μέσα στα εργατικά συνδικάτα, τα οποία αντικειμενικά ενώνουν τους εργάτες πάνω σε συγκεκριμένα αιτήματα, είναι ανεπίτρεπτο να εμφανίζεσαι με πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητες, με κομματικά παραρτήματα, όπως δυστυχώς γίνεται και γι’ αυτό τα διαλύσανε.
Αυτό ισχύει ακόμα σε μεγαλύτερο βαθμό στις λαϊκές πρωτοβουλίες μια γειτονιάς. Όταν θέλεις να συσπειρώσεις και να ενώσεις τον κόσμο δεν προτάσσεις ΠΟΤΕ την ιδεολογική και πολιτική σου ταυτότητα. Όσοι το κάνουν δεν νοιάζονται για τον αγώνα, αλλά για στρατολογήσεις και μικροκομματικά οφέλη.
Και στις δύο συγκεντρώσεις στον Παντελεήμονα εμφανίστηκαν οι προβοκάτορες της «Χρυσής Αυγής» και του ΛΑ.Ο.Σ…
Αυτές οι πρακτικές δυναμιτίζουν τις πρωτοβουλίες των κατοίκων του Παντελεήμονα και οδηγούν τον αγώνα τους στην πλήρη αποτυχία. Γιατί ο αγώνας που δεν συσπειρώνει τους κατοίκους και δεν περιφρουρείται από τις δόλιες πρακτικές των διατεταγμένων προβοκατορίσκων της «Χ ρυσής Αυγής» ή οποιονδήποτε άλλων μοιραία ναυαγεί, στιγματίζεται και συκοφαντείται.
Είναι αδιανόητο να κατεβαίνει κάποιος με ιδεολογικές ταμπέλες σε πρωτοβουλίες εναιομετωπικές: Δηλαδή πρωτοβουλίες που φιλοδοξούν να συσπειρώσουν από όλο το πολιτικό φάσμα.
Οι της «Χρυσής Αυγής» είναι διατεταγμένα πιόνια του συστήματος και χρησιμοποιούνται ακριβώς για να λερώνουν κάθε αυθεντική λαϊκή συσπείρωση…
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=19566#19566
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη