9 Φεβ 2009

Η ιστορία του περίφημου βιντεο με τα ..Μακεδονοειδή και ο Βάσκο Γκλιγκόριεβιτς

Στις 23 Ιανουαρίου, βλέπουμε στην εκπομπή ΕΔΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της TV100, με καλεσμένο το Νίκο Μέρτζο, για πρώτη φορά, το θέμα με το φιλμάκι των Σκοπιανών, με τίτλο "Μακεδονική προσευχή" (MACEDONIAN MOLITVA (Македонска Молитва). Ανεβάζουμε ολόκληρη την εκπομπή στο google videos και παράλληλα επεξεργαζόμαστε το απόσπασα με το βιντεο από την ΕΤ3 και στη συνέχεια το ανεβάζουμε στο youtube και γίνεται χαμός. Δείτε το πρώτο βιντεο: 23-1-2009.



Την ίδια μέρα ψάχνοντας βρίσκουμε το πρωτότυπο βιντεο, που ανήρτησε στο youtube o ενθουσιασμένος internetmr από το Μοναστήρι ΠΓΔΜ, στις 21-12-2008.



Ερχόμαστε σε επικοινωνία με το Βασίλι Γκλιγκόρωφ, βιντεο του οποίου βάζαμε κατά τη διάρκεια του 2008. Του ζητούμε βοήθεια στη μετάφραση. Μας υπόσχεται ότι θα μεταφράσει όλο το φιλμ, στα Αγγλικά.
Στις 26-1-2009, το έχει έτοιμο. Το βγάζουμε κι εμείς στο taxalia και είναι αυτό:



Στις 25 Ιανουαρίου λοιπόν, ο Βάσκο είχε την πνευματική διαύγεια να μεταφράσει για το taxalia, από τα Σλαβομακεδονικά στα Αγγλικά, ένα φιλμ 10 λεπτών, να το ανεβάσει στο youtube (και αλλού), δηλαδή να κάνει μια δουλειά, που απαιτεί τρομερή αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία!

Στις 28-1-2009, το μεσημέρι, αποκαλύπτουμε στο taxalia την ομάδα, που έφτιαξε το φιλμάκι:
Στις 28-1-2009, την ίδια μέρα και δυό μέρες μετά τη μετάφραση, ο Βάσκο συνελήφθη. Τα υπόλοιπα γνωστά.

Κι ένα νέο στοιχείο:
Λίγες μέρες πριν, το όνομα του "άγνωστου" Βάσκο Γκλιγκόρωφ, το οποίο μας έλεγαν από τα Σκόπι ότι δεν υπάρχει ("δεν υπάρχει κανείς πολίτης με το όνομα αυτό"), φιγουράριζε στους επιτυχόντες για επαγγελματικό δίπλωμα του Υπουργείου Μεταφορών των Σκοπίων!


Δείτε τις λεπτομέρειες στο μαχητικότατο GR-CITIZEN:


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη