18 Φεβ 2009

Ένας ...τσαγκάρης δικηγόρος αναστατώνει τη Θεσσαλονίκη

Μια υπόθεση που θα αναστατώνει τη Θεσσαλονίκη, για πολύ καιρό!!!
Δεκάδες Μακεδόνες έπεσαν θύματα απάτης με πλαστογραφημένες δικαστικές αποφάσεις, εξώδικα, έγγραφα και εξουσιοδοτήσεις - «μαϊμού», που φέρεται να είχε στήσει δικηγόρος από την Θεσσαλονίκη (Γ.Τ.), που τις τελευταίες μέρες έχει εξαφανιστεί από την πόλη. Το βράδυ της Τρίτης (17/2), βρέθηκε στις Σέρρες ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που συναντήθηκε με θύματα του δικηγόρου και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα και συγκεκριμένα η κατάθεση ομαδικών μηνύσεων.

Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί η «δράση» δικηγόρου, ο οποίος -σύμφωνα με σωρεία μηνύσεων, που κατατέθηκαν σε βάρος του- φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες πελάτες του, υπεξαιρώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες σε βάρος του συγκεκριμένου δικηγόρου, ενώ έχουν υποβληθεί αναφορές στην Εισαγγελία από μία συμβολαιογράφο, ένα δικηγόρο και ένα δικαστικό επιμελητή. Η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» (17/2) αναφέρει πως ο συγκεκριμένος δικηγόρος κατάφερε να εξαπατήσει ακόμη και μέλη του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, καθώς προσκόμισε πλαστό έγγραφο με το οποίο ανακαλούνταν καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του από το 2006.

Ο δικηγόρος πλαστογράφησε ακόμη, έγγραφα που τον εμφάνιζαν ως νομικό σύμβουλο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Την Δευτέρα (16/2) τα γραφεία του ΔΣΘ επισκέφθηκαν πελάτες - θύματα του συγκεκριμένου δικηγόρου από τις Σέρρες, οι οποίοι κατήγγειλαν πως του εμπιστεύτηκαν περισσότερα από 300.000 ευρώ, ο οποίος τελικά τους εξαπάτησε εμφανίζοντας πλαστές δικαστικές αποφάσεις ή πλαστές βεβαιώσεις κατάθεσης των δικογράφων.

Παράλληλα, η σύζυγος του δικηγόρου την περασμένη εβδομάδα δήλωσε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης την εξαφάνισή του και, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε νωρίτερα μαζί του της είπε πως ο άντρας της έπεσε θύμα εκβιαστών. Από την άλλη συνεργάτες στο γραφείο του έλεγαν χθες σε πελάτες του πως την τελευταία φορά που εμφανίστηκε ήταν την περασμένη Τετάρτη, όταν τους είπε ότι θα μεταβεί στην Καστοριά για δικαστική υπόθεση, αλλά από τότε δεν έδωσε σημεία ζωής. Χθες ενημέρωσαν τόσο τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών όσο και την εισαγγελέα ποινικής δίωξης για όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στο γραφείο του. Οι ίδιοι έχουν ενημερώσει τον δικηγορικό σύλλογο πως δέχονται απειλές από πελάτες του δικηγόρου που έχασαν τα χρήματά τους.

Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε στον «Αγγελιοφόρο» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανόλης Λαμτζίδης, «Το περιστατικό μάς αναστάτωσε, μας προκάλεσε ανησυχία και αισθανόμαστε υποχρέωση να βρούμε και άλλες μορφές προστασίας των πελατών μας. Μέχρι τώρα σε ό,τι μας ζητήθηκε παρείχαμε τη συνδρομή μας και παρακολουθούμε στενά τη διερεύνηση της υπόθεσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

O φερόμενος ως πρωταγωνιστής της υπόθεσης έχει εξαφανιστεί εδώ και λίγες ημέρες, καθώς η σύζυγός του έχει κάνει σχετική δήλωση στις αστυνομικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι «λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του συνομίλησε μαζί του και της ανέφερε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού».

Πληροφορίες από ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ, INFOSERRES και ..θύματα!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη