17 Φεβ 2009

Θεσσαλονίκη: η ένοπλη ληστεία της ημέρας...


...έγινε σε ιντερνετ καφέ στη Χαριλάου, με "λεία" 1.000 ευρώ

Συμπλοκή δημοτικών αστυνομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης με μικροπωλητές
Επίθεση φέρεται να δέχθηκαν δύο δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Θεσσαλονίκης από πλανόδιους μικροπωλητές κατά τη διάρκεια ελέγχου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θ.Αθανάσαρος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι ο ένας δημοτικός αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, καθώς τραυματίστηκε ελαφρά.
Η ανακοίνωση:
«Κατά τη διάρκεια τακτικού ελέγχου από κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας για παράνομους μικροπωλητές την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, στις 19:30 στην οδό Τσιμισκή, δύο δημοτικοί αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από ομάδα έγχρωμων μικροπωλητών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας εκ των δύο και να διακομιστεί άμεσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.Οι έγχρωμοι μικροπωλητές μετά το συμβάν ετράπησαν σε φυγή. Εναντίον τους υποβλήθηκαν μηνύσεις από τον παθόντα δημοτικό αστυνομικό».

Εξέπνευσε ο ληστής που λιντσάρισαν πολίτες
Ληστής, κατά τη διάρκεια αρπαγής τσάντας, ακινητοποιήθηκε από πολίτες, ξυλοκοπήθηκε και εξέπνευσε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη. Η νεκροψία-νεκροτομή, που θα διενεργηθεί σήμερα το πρωί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, θα ρίξει φως στα αίτια και στις συνθήκες του θανάτου του.
«Δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά εξωτερικά τραύματα, παρά μόνο κάποιες εκδορές. Η αξονική τομογραφία στο κεφάλι και στον θώρακα δεν έδειξε κάποιο αιμάτωμα», σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Δημήτρης Γάκης, ο οποίος επισήμανε ότι «ο ασθενής μεταφέρθηκε με καρδιακή ανακοπή, σε προθανάτια κατάσταση». Κατέληξε στη μονάδα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης του τμήματος επειγόντων περιστατικών λίγες ώρες μετά τη διακομιδή του, στις δύο χθες το μεσημέρι.Τέσσερις ώρες νωρίτερα με τη χρήση συσκευής ηλεκτρικής εκκένωσης, κατά την Αστυνομία, άρπαξε την τσάντα πεζής γυναίκας στην οδό Μαραθώνος 9, στους Αμπελοκήπους. Προσπάθησε να την παραδώσει σε συνεργό του, που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, αλλά έγινε αντιληπτός από διερχόμενους πολίτες που τον συγκράτησαν και τον έριξαν στο έδαφος πριν προλάβει να επιβιβαστεί στο όχημα. Ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.Σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν έφτασε επί τόπου το πλήρωμα περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης είχε χάσει τις αισθήσεις του. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο. Στην κατοχή του βρέθηκαν η συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης κι ένα εύχρηστο πιστόλι, τα οποία παρέδωσαν οι πολίτες στους αστυνομικούς.Προανάκριση για τις συνθήκες του περιστατικού διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε τις λήψεις μαρτυρικών καταθέσεων από αυτόπτες μάρτυρες. Στην έρευνα συμμετέχει και η Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βόρειας Ελλάδας.

«Κομπίνα» με ορθοπεδικά
Στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν δύο γιατροί του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών κι ένας έμπορος ορθοπεδικών ειδών που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει επιχείρηση έκδοσης ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων με συνολικό κέρδος 18.000 ευρώ, από τις αρχές του 2005 έως τα μέσα του 2006.Σύμφωνα με βούλευμα οι δύο ορθοπεδικοί γιατροί -συμβεβλημένοι με τον ΟΑΕΕ- φέρονται ότι εξέδιδαν παραπεμπτικά έγγραφα χωρίς να εξετάζουν τους ασθενείς. Βεβαίωναν αναληθώς ότι οι ασφαλισμένοι υπέφεραν από ορθοπεδικές παθήσεις και ότι για την αντιμετώπιση αυτών ήταν αναγκαίο να λάβουν ορθοπεδικά βοηθήματα.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κ.α.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη