12 Φεβ 2009

Δεν παραδίδουν υγειονομικό υλικό στα νοσοκομεία.Χάος στην υγεία.

Απ΄το κακό στο χειρότερο η Υγεία. Ο "δημοφιλής" Υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος, ακόμη ένας πολιτικός της κατηγορίας "φούσκα" (μόνο στυλ, λόγια, δημόσιες σχέσεις με Μ.Μ.Ε., αλλά στην πράξη "κλούβιος"), αδυνατεί να λύσει τα προβλήματα, στην πράξη, εκεί που πάσχουν οι περισσότεροι πολιτικοί.
Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στον εξοπλισμό των νοσοκομείων με διαγνωστικά αντιδραστήρια, χειρουργικά εργαλεία, καρδιολογικά υλικά, αναλώσιμο υλικό μετά την απόφαση του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας να προχωρήσει σε πενθήμερη προειδοποιητική αναστολή παραδόσεων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας από προχτές Δευτέρα και σε σειρά δικαστικών αγωγών στα εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια με σκοπό τη διεκδίκηση συσσωρευμένων χρεών που ανέρχονται σε 1,6 δις ευρώ.
Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ανέφεραν ότι οι επιχειρήσεις τους που απασχολούν περίπου 4.000 εργαζόμενους ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έχουν καταχρεωθεί στις τράπεζες με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε απολύσεις. Το χειρότερο, όπως είπαν είναι ότι στη συνάντηση που είχαν την 5.2.2009 με τους υπουργούς Οικονομίας και Υγείας «διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε ένα ξεκάθαρο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος» γενικότερα των χρεών τα οποία συνολικά ανέρχονται στα 5 δις ευρώ, με το υπουργείο Οικονομικών αρχικά να έχει εξαγγείλει ότι θα πληρωθεί άμεσα μετρητοίς το 30% των οφειλών, δηλαδή 2 δις ευρώ, στη συνάντηση αυτή να συζητά για 1 δις ευρώ.
Ο Σύνδεσμος ζητάει να εισαχθεί στη Βουλή νομοθετική διάταξη για το διακανονισμό των χρεών και τη νομιμοποίηση όλων των προμηθειών, η πρώτη δόση των χρεών που θα καταβληθεί το Μάρτη του 2009 να είναι 1,5 - 2 δις ευρώ, να αποσαφηνιστεί το είδος των ομολόγων με τα οποία θα γίνει ο διακανονισμός του υπόλοιπου ποσού σε δυο δόσεις.
Επ' αόριστον αναστολή των παραδόσεων υλικών (σύρριγγες, γάντια, γάζες, καθετήρες κλπ) από χτες στα νοσοκομεία όλης της χώρας αποφάσισε και ο *Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ).*
Πηγή: MEDNUTRITION.GR
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη