24 Φεβ 2009

Η απόδραση δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία. Πρωτοτυπία είναι η ανυπαρξία κράτους ΠΑΝΤΟΥ!

Διεθνώς, έχουν καταγραφεί 25 αποδράσεις με ελικόπτερο. Δεν πρωτοτυπήσαμε. Ακολουθεί ο πίνακας από τη wikipedia και παρακάτω αναλυτικός κατάλογος.

Η άποψη μας

Η απόδραση Παλαιοκώστα με ελικόπτερο γελοιοποίησε ασφαλώς το έτσι κι αλλιώς αναξιόπιστο στα μάτια κάθε σοβαρού ανθρώπου ελληνικό κράτος. Δεν περιμέναμε την απόδραση βέβαια, για να καταλάβουμε το πολλάκις επιβεβαιωμένο, που δυστυχώς δεν έχει να... κάνει με κανένα κόμμα. Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ούτε πρόκειται να σοβαρευτεί το κράτος με ...παραιτήσεις. Έχουμε φτάσει στον πάτο με ευθύνη όλων μας. Τίποτε δε λειτουργεί κι έτσι, όσους οδηγούς κι αν αλλάξεις, αν το αυτοκίνητο έχει καμένη μηχανή, δεν πρόκειται να ταξιδέψεις. Και η μηχανή της Ελλάδας είναι καμένη. Δεν είναι θέμα αλλαγής προσώπων.

Όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι διαπίστωναν την ανάγκη "επανίδρυσης" του κράτους. Για αυτό και πήραν άνετη πλειοψηφία. Υπήρχε και τότε διαπίστωση ότι "δεν πάμε καλά". Αν οι πολίτες ήταν ευχαριστημένοι, δεν θα άλλαζαν "οδηγό¨ !!!

Σήμερα κάθε πολίτης, που δεν έχει "παρωπίδες" ή απλά δεν είναι ηλίθιος, αντιλαμβάνεται ότι επίσης δεν πάμε καλά! Και καμία επανίδρυση κράτους δεν έγινε, ούτε θα γίνει!

Η Ελλάδα χρειάζεται μια ριζική αναδιοργάνωση, που θα ξεκινήσει από κάτω. Αυτό είναι το σημαντικό. Να ξεκινήσει από κάτω: από τη γειτονιά, από το χωριό, την πόλη, τους δρόμους, το εργασιακό περιβάλλον, με δυό λόγια από την καθημερινότητα.

Όταν ο πολίτης (εγώ π.χ.) παραβιάζει επί 20 χρόνια, επί 25 ημέρες το μήνα, επί 4 φορές την ημέρα δηλαδή παραβιάζει πάνω από 100.000 φορές στη ζωή του το όριο ταχύτητας στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης και δεν τον έχουν "γράψει" ποτέ! και επιπλέον έχει την απόλυτη βεβαιότητα, ότι δεν θα τον βρουν ποτέ, ό,τι κι αν κάνει, όποια αντικοινωνική συμπεριφορά κι αν επιδείξει, τότε τι συζητάμε; Και η απλoυστερη επίκληση κράτους, είναι ανέκδοτο!

Η χώρα μας μπήκε σε ένα φαύλο κύκλο απαξίωσης των πάντων. Ό,τι κι αν δούμε γύρω μας το χαρακτηρίζουμε αυτόματα ως "μπουρδέλο". Έτσι δεν είναι; Aυτή δεν είναι η πιό πολυχρησιμοποιημένη λέξη τα τελευταία χρόνια;
Δεν υπάρχει πουθενά, αίσθηση του πολίτη, ότι έχει κάποιες υποχρεώσεις.

Όλοι έχουμε μόνο δικαιώματα. Όλοι ψάχνουμε τον .."υπεύθυνο", αλλά είμαστε άφαντοι, εκεί που έπρεπε να είμαστε εμείς υπεύθυνοι.

Όσο ρωτάμε μόνο τι κάνει η Ελλάδα για μας, αποφεύγοντας να σκεφτούμε τι κάνουμε εμείς για την Ελλάδα, η κατάσταση θα είναι η ίδια και καμιά ΝΔ, κανένα ΠΑΣΟΚ, κανένα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, κλπ, δεν πρόκειται να μπορέσει να κάνει το παραμικρό.

Ας ξεκινήσει λοιπόν ο καθένας τη δική του "επανίδρυση" κι ας μη την περιμένει από τον Κωστάκη και το Γιωργάκη, που απέδειξαν ότι δεν έχουν τίποτε παραπάνω από το μέσο πολίτη. Σωτήρες δεν υπάρχουν, υπάρχουν μόνοι σοβαροί και ασόβαροι πολίτες. Όπως πάντα το μαχαίρι και το καρπούζι το έχεις εσύ.
Sakis/taxalia 24-2-2009
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη