6 Φεβ 2009

Η ληστεία στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης και η εγκληματικότητα στο FAR WEST

ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ TAXALIA
Η Ελληνική Αστυνομία πολιορκείται, συχνά τελευταία, απο τρομοκρατικές οργανώσεις, ύστερα απο τα Δεκεμβριανά επεισόδια, που ακολούθησαν τον φόνο του πιτσιρικά Α. Γρηγορόπουλου. Οι διαδοχικές επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα έφεραν στα μάτια μας και την πρωτόγνωρη εικόνα της οχύρωσης των αστυνομικών στα τμήματά τους. Η παράξενη εικόνα και του Α.Τ. Αμπελοκήπων, όπου για πολύ καιρό είχαν στήσει πρόχειρα και απλοϊκά οδοφράγματα, παρέμεινε ανεξήγητη.
Η εύλογη απορία που δημιουργείται στον απλό πολίτη, είναι το κατά πόσο ελαττώθηκε η ασφάλειά του. (Εφ' όσον διαπιστώνει ότι το πρώτο μέλημα της αστυνομίας είναι η αυτοπροστασία της). Και κατα δεύτερο, έχει το δικαίωμα ο πολίτης να αυτοπροστατευτεί είτε οπλοφορώντας είτε οχυρώνοντας το σπιτικό του, κατά το αστυνομικό πρότυπο;
Η χθεσινοβραδυνή αιματηρή ληστεία στο Far West των Αμπελοκήπων (όπως το περιγράφουν τα μέσα ενημέρωσης) είχε δυο θύματα - πατέρα και γυιό - που νοσηλεύονται τραυματισμένοι σοβαρά, σε νοσοκομείο. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να γυρίσουν γεροί και υγιείς στο σπίτι τους. Θα θυμάστε ότι δυο-τρείς βδομάδες πριν, πάλι τους Αμπελόκηπους, είχε ληστευτεί ένα mini-market και πριν τα Χριστούγεννα ένα ζαχαροπλαστείο!
Μετά απο όλα αυτά πρώτο μέλημα είναι να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Η κύρια ευθύνη της Αστυνομίας αλλά και της Δημοτικής Αρχής είναι να αποκατασταθεί το κοινό αίσθημα της ασφάλειας των δημοτών μας. Εάν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι, όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, πολύ φοβάμαι πως τα επόμενα θύματα, θα προκαλέσουν διαφορετικές αντιδράσεις απο τους συνδημότες μας. Αντιδράσεις δυναμικές και καθόλου αρεστές στο κυβερνών κατεστημένο... (η αύξηση της εγκληματικότητας είναι θέμα κυβέρνησης; ή μήπως πρέπει να χαλαρώσουμε από τον κομματικό φανατισμό και να δούμε σοβαρότερα το θέμα της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας στη Θεσσαλονίκη;)
Πολύ συχνά έγινα δέκτης παραπόνων απο γείτονές μας, πως τα βράδυα οι ταξιτζήδες αρνούνται να μεταφέρουν τα παιδιά μας απο το κέντρο της Θεσσαλονίκης στους Αμπελόκηπους. Δεν υπάρχει άδικο πρόσχημα, αλλά ο φόβος τους για κάποια ληστρική επίθεση. Ο μικρός μου γυιός έχει πέσει θύμα ληστείας 4-5 φορές τα δυο τελευταία χρόνια.
Καταθέτω όλα τούτα επειδή:
1. Θεωρώ απαράδεκτο και αδικαιολόγητο γεγονός την οχύρωση της Αστυνομίας στο καβούκι της! Αν όχι και επικίνδυνο!
2. Δεν θέλω να ντρέπομαι δηλώνοντας δημότης των Αμπελοκήπων και της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η περηφάνεια, η τιμή κι η αξιοπρέπεια των συνανθρώπων συνδημοτών μας είναι αντιστρόφως ανάλογη της "φήμης" του τόπου μας!
Για τους λόγους αυτούς, ως φορολογούμενος πολίτης, ΑΠΑΙΤΩ, τόσο απο την τοπική Αστυνομία όσο και απο τη Δημοτική μας Αρχή, να δραστηριοποιηθούν ΑΜΕΣΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ ώστε να αποκαταστήσουν και τη θεμελιώδη ΑΣΦΑΛΗ μας διαβίωση και να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, όπως απαιτεί η θέση τους!
(έχετε έρθει ποτέ στη θέση του αστυνομικού; σκεφτήκατε πώς είναι να κυκλοφορείς στο FAR WEST της Θεσσαλονίκης, με το περιπολικό στις 3 τα ξημερώματα, γνωρίζοντας ότι 2 στα 3 αυτοκίνητα που περνούν από δίπλα σου έχουν το λιγότερο 2 καλάσνικοφ και 3 χειροβομβιδες μέσα; Επομένως έχεις 2 δυνατότητες: ή θα κάνεις την πάπια και θα γυρίσεις στα παιδιά σου ή θα κάνεις τον ήρωα, οπότε υπάρχουν επίσης δύο περιπτώσεις: η πρώτη είναι να σε πυροβολήσουν και η δεύτερη να πυροβολήσεις. Και στις δύο χαμένος ο αστυνομικός. Ξέρετε να πυροβόλησαν ποτέ κανέναν οι αστυνομικοί και η κοινωνία να το αποδέχθηκε ως "αναγκαίο κακό" επειδή δεν σταμάτησε στον έλεγχο; Όχι! Επειδή οι κακοποιοί έχουν την ...κακιά συνήθεια, να μη σταματούν στον έλεγχο, μπορεί κάποιος επιτέλους να υποδείξει στους αστυνομικούς πρακτικά, υπεύθυνα και ξεκάθαρα τι πρέπει να κάνουν; Εσείς στη θέση τους τι θα κάνατε;)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη