9 Μαρ 2009

Το 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Επιτέλους λοιπόν ήρθε και πάλι η ώρα για να ζήσει η Δυστυχώς «μίζερη φτωχομάνα του Θερμαϊκού» μια εβδομάδα πολιτισμού εφάμιλλη πολλών άλλων Ευρωπαικών πόλεων..
Ναι, το 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου αιώνα είναι εδώ
και Πρέπει όλοι μας να το αγκαλιάσουμε και να το ανεβάσουμε σε άλλο επίπεδο.
Την Παρασκευή λοιπόν, στις 13 Μαρτίου, θα ξεκινήσει η διοργάνωση που μαζί με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου μας κάνει περήφανους που υπάρχει και αναπνέει σε αυτήν την πόλη. Το 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από... τις 13 έως τις 22 Μαρτίου στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης..
Χρόνο με το χρόνο οι «συνοδοιπόροι» του φεστιβάλ πληθαίνουν, κάτι που αποδεικνύει όχι μόνο το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις ταινίες τεκμηρίωσης, αλλά και την επιτυχία της διοργάνωσης, που κατάφερε πολύ γρήγορα να καθιερωθεί στη συνείδηση επαγγελματιών και κοινού ως μια από τις σημαντικότερες του χώρου..
Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Διεθνές Συνέδριο ντοκιμαντέρ που αποκτά αυτόματα την έδρα του στην πόλη όπου θα πραγματοποιηθεί και τις επόμενες χρονιές. Η διοργάνωση του Συνέδριου είναι πολύ σημαντική για την πόλη μας , γιατί κάθε χρόνο θα έρχονται εδώ οι σημαντικότεροι παράγοντες της παγκόσμιας βιομηχανίας ντοκιμαντέρ.
Εξάλλου είναι πολύ τιμητικό το γεγονός ότι η πρόταση για τη διοργάνωση αυτή δεν προήλθε από τους Διοργανωτές του φεστιβάλ μας, αλλά από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει μια διεθνή αναγνώριση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Για περισσότερα στοιχεία και επιλογές μας δείτε στο http://ilovethessaloniki.blogspot.com/2009/03/11.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη