11 Μαρ 2009

ΕΣΡ Πρόστιμο 75.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για τη Μανωλίδου


Τρεισήμισι μήνες μετά την "καμπάνα" ύψους 200.000 ευρώ, διά χειρός ΕΣΡ, το ριάλιτι τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1 "Η στιγμή της αλήθειας" βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο της ανεξάρτητης αρχής.

Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο "έριξε" χθες εκ νέου πρόστιμο στην εκπομπή της Ευγενίας Μανωλίδου, ύψους αυτή τη φορά 75.000 ευρώ, με το αιτιολογικό της χαμηλής ποιοτικής στάθμης προγράμματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργάνου Ιωάννη Λασκαρίδη, το πρόστιμο επιβλήθηκε στον ΑΝΤ1 και στο παιχνίδι για τα επεισόδια που... προβλήθηκαν στις 13/11/08, στις 25/12/08 και στις 22/1/09, στα οποία η ανεξάρτητη αρχή εντόπισε «επιλήψιμες ερωτήσεις και ανάρμοστο ύφος». Σημειωτέον, μειοψήφησαν ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, που πρότεινε πρόστιμο 300.000 ευρώ, και τα μέλη του ΕΣΡ Εύη Δεμίρη, Ίρις Αυδή και Ιωάννης Παπακώστας, που πρότειναν την οριστική διακοπή του ριάλιτι παιχνιδιού. Να τονιστεί ότι το πρόστιμο των 200.000 ευρώ τον περασμένο Νοέμβριο επιβλήθηκε λόγω “προσβολής της προσωπικότητας και αξίας των συμμετεχόντων”.


Εν τω μεταξύ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ αποφασίστηκε η επιβολή προστίμων ύψους 185.000 ευρώ. Ειδικότερα, με 30.000 ευρώ τιμωρήθηκε κατά πλειοψηφία το Star για «αδιάκριτη παρέμβαση στον προσωπικό πόνο», αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Λαζαρίδη. Πρόστιμο 15.000 ευρώ "μοίρασε" το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και στο Extra Channel για έμμεση διαφήμιση, όπως και στο ραδιοφωνικό σταθμό LIFE 92,1 fm του νομού Ξάνθης (5.000 ευρώ), με το αιτιολογικό της μετάδοσης ανακριβών ειδήσεων. Επιπλέον, διαγράφηκε από τον πίνακα νομίμως λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών το τηλεοπτικό κανάλι TRM TV του νομού Γρεβενών, ενώ, ύστερα από αίτηση θεραπείας του καναλιού Ξάνθη TV, η ποινή της οριστικής διακοπής του μεταβλήθηκε σε πρόστιμο 15.000 ευρώ.

ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ
ΤΩΝ ALPHA, STAR

Τέλος, κατόπιν καταγγελίας στην ολομέλεια του συμβουλίου από τους εργαζομένους στα κανάλια Alpha και Star, ο πρόεδρος του ΕΣΡ ενημέρωσε τους τηλεοπτικούς συντάκτες ότι ανατέθηκε σε νομικό του ΕΣΡ να διερευνήσει κατά πόσο μπορεί να μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένο δελτίο ειδήσεων από τηλεοπτικά κανάλια. Βάσει του νόμου 9592/2007, τα τηλεοπτικά κανάλια οφείλουν να μεταδίδουν «πρωτότυπα δελτία ειδήσεων, σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε καθημερινή βάση, εφόσον πρόκειται για ενημερωτικά ΜΜΕ».

της Φωφώς Μπόνιου στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη