Σάββατο 8.30 ΑΝΑΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ.

26 Μαρ 2009

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ.


Μην υπακούσετε σαν "πρόβατα" στο κάλεσμα να κλείσετε τα φώτα σας το Σάββατο από 8.30 έως 9.30μμ. Δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας. Πείτε ΟΧΙ στη μαζική υποταγή και στην ενοχοποίηση των πολιτών του κόσμου.
Δεν είμαστε ένοχοι εμείς οι απλοί πολίτες του κόσμου για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Δεν εξαρτάται από εμάς η σωτηρία του πλανήτη. Τον πλανήτη τον καταστρέφουν συστηματικά οι λίγοι, αθέατοι και μεγάλοι, που μπορεί να μη φορούν κουκούλες αλλά κρύβονται μέσα στις σκιές και παίζουν με τις ζωές μας σε ένα ντελίριο επίδειξης ισχύος.
ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.


Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αυτήν την ρυπογόνα τεχνολογία.
Αυτοί θέλουν για μια ώρα να είμαστε στο σκοτάδι.
Εμείς απαντάμε με μια ώρα μέσα στο φως.
Share

6 σχόλια:

 1. Aυτή είναι διαμαρτυρία, ανάβουμε όχι μόνο όλα τα φώτα αλλά και κάθε ηλεκτρική συσκευή, μέχρι να καταρρεύσουν όλα τα συστήματα.


  Αν τα σβήσουμε , θα έχουμε παρατείνει την ζωή της γης για μία ώρα ;
  Σίγουρα αμέσως μετά από αυτό όλοι θα ξανά ανάψουν τα φώτα (και όχι μόνο ), και τα χειρότερο, θα έχουν το αίσθημα ότι κάνανε το χρέος τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βάζω το shortcut διότι έχω και φωτογραφία αλλιώς θα έλεγα μόνο τη γνώμη μου (μη θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση...

  Πρώτοι αναλογικά οι Έλληνες για την ώρα της Γης. Είναι αυτή η δράση μια ρομαντική κίνηση με πολύ ουσιώδη σκοπό. Την προστασία του περιβάλλοντος.
  Παρόλα αυτά δεν πιστεύω ότι οι ταγοί της πολιτικής, και όχι μόνο, εξουσίας το λαμβάνουν σοβαρά υπ'όψην τους. Για την ακρίβεια ευελπιστούν ότι τέτοιες κινήσεις εκτονώνεi το συναίσθημα που έχουν οι περισσότεροι ότι κάτι πρέπει να κάνουν και δεν θα κατέβουν στο δρόμο, όπως το καλοκαίρι του 2007 για τις φωτιές...


  Επίσης, θα ήθελα να ελέγξει η ΔΕΗ την κατανάλωση όσων δηλώσαν συμμετοχή για να δω αν όντως αυτό το ποσοστό θα συμμετάσχει ή απλώς δηλώνει, στην Ελλάδα είμαστε βρε αδερφέ - εδώ είναι εθνικό θέμα η νίκη στην Eurovision.


  Τουλάχιστον κάποιοι πολιτικοί ίσως το παίρνουν στα σοβαρά, στο εξωτερικό...
  http://kopria.blogspot.com/2009/03/blog-post_24.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν και συφωνώ ότι ο μέσος πολίτης δεν είναι συνολικά υπέυθυνος για το περιβάλλον ΟΛΟΙ μας έχουμε μερίδιο ευθύνη - η αντίδραση του να ανάψεις ενα φως παράπανω είναι γελοία (ποιον τιμωρείς δηλάδή? θα ιδρώσει κανείς νομίζει?) - αν όλοι μας γίνουμε πιο συνετοί στην καθημερινή μας ζωή (ποιος μας ξυρίζεται με το νερό να μην τρέχει για 15', ποιος χρησιμοποιεί πάνινες σακούλες κτλ) ίσως να κάνουμε κάτι, για τα παιδιά μας - τα δικά μας παιδιά, όχι των διαπλεκόμενων.
  Η στείρα αντίδραση, μόνο για την αντίδραση, είναι κατάλοιπο άλλων εποχών που ποτέ δεν έχει επιφέρει αποτέλεσμα - μόνο διαλύει κράτη/κοινωνίες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η κινητοποίηση και δη η ειρηνική είναι θεμιτή, αλλά ας είμαστε και λιγάκι υποψιασμένοι όταν οι "μεγάλοι" σιγοντάρουν με τόσο θέρμη την κίνηση της WWF, Δείτε και εδώ "WWF: η σκοτεινή πλευρά ...την "ώρα της Γης" (http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/03/wwf.html)

  και μετά βλέπουμε, αν τα ανάβουμε τα σβήνουμε ή αν παίζει ρόλο...

  Φιλικά
  Β.Χ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το να σας αποκαλέσω προβοκάτορες θα ήταν λίγο...

  Εθνοπροδότες είναι ίσως ακριβέστερος χαρακτηρισμός για την αφεντιά σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και μόνο που βρίσκεται η WWF πίσω απο αυτή την κίνηση πρέπει να το αγνοήσουμε εντελώς.. Διαβάστε λίγο για τον κύριο Rohtchild (και την οικογένεια του) που είναι ο ιδιοκτήτης της WWF.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη