30 Μαρ 2009

Δείτε "μαγκιά" που έκανε η Arriana Huffington ! Που φτάνει ένας bloggers !

ΘΕΜΑ TAXALIA
Ακούστε τι έκανε η δαιμόνια Ελληνοαμερικανίδα (το Ελληνο..λίγο) blogger (μόνο blogger δεν μπορείς να την πεις πλέον, αλλά τέλος πάντων...):

Το διάσημο blog της (του οποίου μέλος είναι και το taxalia) ιδρύει το "The Huffington Post Investigative Fund". Θα είναι ένα μη κερδοσκοπικό venture capital, που θα ενισχύει τη δημοσιογραφική έρευνα.

Η Αριάννα, διαπιστώνει ότι πολλοί δημοσιογράφοι-ερευνητές (investigative journalism), χάνουν τη δουλειά τους, εξαιτίας της γενικότερης ύφεσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στα μεγάλα γεγονότα, έχουμε πολλές αυτοψίες (ρεπόρτερς), αλλά λίγες βιοψίες (ερευνητές-αναλυτές) ( we've had too many autopsies and not enough biopsies).

Τι θα είναι αυτό το εγχειρημα;

Φανταστείτε, γράφει η Αριάννα, μια μεγάλη δεξαμενή δημοσιογράφων -άλλων σταθερών μισθωτών κι άλλων freelancers (αμοιβόμενων) με το κομμάτι-, να προτείνουν ιστορίες και επίσης να λαμβάνουν εντολές από τους διαχειριστές του Fund. (Picture a large pool of reporters -- some on staff, and many freelancers -- proposing stories and also receiving assignments from Investigative Fund editors.)

Το αρχικό κεφάλαιο θα είναι 1,75 εκ.δολάρια και θα αυξάνεται, όσο αυξάνονται τα "παραδοτέα". Το Ταμείο είναι έτοιμο να συνομιλήσει με εκδότες και δημοσιογράφους και επίσης να αρχίσει να δέχεται προτάσεις διεξαγωγής ερευνών για τα έργα.

Στην αρχή, θα δοθεί βάρος στην έρευνα των πτυχών της οικονομικής κρίσης.

Επομένως, κλείνει η Αριάννα, σας παρακαλώ στείλτε μου συμβουλές και ιδέες, που μπορεί να έχετε σχετικά με το τι θα πρέπει να ερευνηθεί στο HuffPostFund@gmail.com

Που φτάνει ένα blog, ε;;;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη