20 Μαρ 2009

ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΣΤΟΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Τρεις μέρες πριν από τη μαζική διαμαρτυρία στα γραφεία της ΕΠΑ Κεντρικής Θεσσαλονίκης που θα γίνει τη Δευτέρα 23/3 στις 10.00 πμ και ενώ οι υπέυθυνοι της εταιρείας έχουν στριμωχτεί στη γωνία από τις δράσεις μας, οι επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP δώσαμε συνέντευξη τύπου στο κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα ενημερωτικό σημείωμα (email) που μας έστειλε ο Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ΑΕ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας έπειτα από την άρνησή μας να ...ανταποκριθούμε στο αίτημα της εταιρείας για συνάντηση "διευκρινιστικού χαρακτήρα" μεταξύ των επιτροπών και της ΕΠΑ! "Το συγκεκριμένο email είναι ένα ακόμα δείγμα του φόβου της εταιρείας απέναντι στη λαϊκή οργή μέσα από τη δράση των επιτροπών ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP. Προσπαθούν να απαντήσουν με γενικολογίες, ενώ εμείς μιλάμε με νούμερα. Έπειτα από τη διαμαρτυρία μας στις 10/3 τους αναγκάσαμε να κάνουν άρον - άρον σύσκεψη - οι 3 ΕΠΑ, η ΔΕΠΑ και το Υπουργείο Ανάπτυξης- και ουσιαστικά να παραδεχτούν την αισχροκέρδεια και να ανακοινώσουν μείωση της τιμής του φυσικού αερίου από τον Μάρτη κατά 20%". "Απλά ανακοίνωσαν μείωση της κλοπής των πολιτών, χωρίς να είναι καθόλου σίγουρο ότι θα γίνει στα ποσοστά που ανακοινώνουν και για μια χρονική περίοδο που οι ανάγκες για φυσικό αέριο είναι περιορισμένες" σημείωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος και συνέχισε "εμείς θα συνεχίσουμε κλιμακώνοντας τη δράση μας, διεκδικώντας πραγματικά φτηνό φυσικό αέριο τουλάχιστον 20% κάτω από τη σημερινή τιμή του πετρελαίου και επιστροφή των κλεμμένων από τους φουσκωμένους λογαριασμούς του χειμώνα".
Επίσης, ο κ. Θεοδωρόπουλος έδωσε στοιχεία για την επιβάρυνση εκτός της οικιακής κατανάλωσης και της κατανάλωσης σε δημόσια κτίρια. "Με βάση λογαριασμούς σχολείου του κέντρου, προκύπτει ότι για την περίοδο 01/12/2007–22/02/2008 η κατανάλωση έφτασε τα 24.239 m3 και το ποσό ήταν 12.941€, ενώ για την περίοδο 26/11/2008-21/02/2009 τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 18.093 m3, 12.874€. Δηλαδή, ενώ κρυώνουμε, πληρώνουμε και περισσότερα" τόνισε.
Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρόπουλος έδωσε στοιχεία για τη μετοχική σύνθεση της ΔΕΠΑ αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ευθύνες από τους εκάστοτε κυβερνώντες για την ασυδοσία στην αγορά φυσικού αερίου."Η ΔΕΠΑ κατέχεται κατά 65% από το δημόσιο και κατά 35% από τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα οποία με τη σειρά τους κατέχονται κατά 35,5% από το δημόσιο. Πρακτικά δηλαδή το δημόσιο ελέγχει κατά 77% περίπου τη ΔΕΠΑ και άρα το Υπ. Ανάπτυξης και η κυβέρνηση είναι οι κατεξοχήν υπεύθυνοι της αισχροκέρδειας και της ληστείας που διεξάγεται εδώ και καιρό" σημείωσε η κυρία Κασάπη. Την παρέμβασή της η κυρία Κασάπη την έκλεισε με το εξής: "Ήδη συλλέγουμε υπογραφές με τις οποίες δηλώνουμε ότι αν δε γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας έχουμε την πρόθεση να διακόψουμε τη σύμβαση με την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ενώ διερευνούμε και ποινικές ευθύνες από αρμόδιους..."
Ο Κώστας Κωστόπουλος έκανε ενημέρωση για τις δράσεις των επιτροπών το προηγούμενο διάστημα στα σούπερ μάρκετ-ενάντια στην ακρίβεια και τα καρτέλ, στα διόδια-για την κατάργηση του χαρατσιού των διοδίων, στις τράπεζες-ενάντια στην νόμιμη τοκογλυφία που ασκούν, στη ΔΕΗ-ενάντια στις αυξήσεις των τιμολογίων, στα μέσα μαζικής μεταφοράς- ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων. "Υιοθετούμε δράσεις που έχουν άμεσα πρακτικά οφέλη για τους πολίτες, καθώς οι επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP αποτελούν μια πρακτική πρωτοβουλία αντίστασης, ενότητας, συντονισμού και οργάνωσης του λαού. Γιατί να πληρώσουν οι φτωχοί την κρίση; Να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν: οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι. Να χάσουν αυτοί κάποια από τα κέρδη τους" τόνισε ο Κώστας Κωστόπουλος. Και συνέχισε λέγοντας ότι "το κράτος πρέπει να σταματήσει να είναι ο ντίλερ των καρτέλ, οι κοινωνικές παροχές διαλύονται, ο απλός κόσμος στενάζει από την ακρίβεια και την ανεργία και με μια κουβέντα δεν πάει άλλο!" Την παρέμβασή του έκλεισε με το κάλεσμα για τη μαζική διαμαρτυρία στα γραφεία της ΕΠΑ Κεντρικής Θεσσαλονίκης, Μπότσαρη με Παπαναστασίου (εμπορικό κέντρο CIVITAS) τη Δευτέρα 23/3, στις 10.00 πμ. και την επακόλουθη συνέλευση πολιτών το μεσημέρι στο ίδιο χώρο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη