16 Μαρ 2009

Η ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ..."ΚΑΛΩΝ"…

Γράφει:Ο Στέφανος Ληναίος
Η ένοχη ουδετερότητα της "βολεμένης" σιωπηράς πλειοψηφείας.
.--------------------------

( ....αυτοί οι "καλοί άνθρωποι" που συμφωνούν με όλους για να τα έχουν καλά με όλους!! )
.----------
Στο σπουδαίο ημερολόγιο 1999, που κυκλοφόρησε η Διεθνής Αμνηστία, υπάρχει στο εξώφυλλό του, μια πολύ σημαντική φράση του Μάρτυρα του 20ού αιώνα, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ:

" Η γενιά μας θα πρέπει να απολογηθεί, όχι τόσο για τις κα-
κές πράξεις των μοχθηρών ανθρώπων, όσο για την αποτρόπαιη σιωπή
των καλών ανθρώπων.."

Oλοι αυτοί οι "καλοί άνθρωποι" που δεν έχουν άποψη για τίποτε, που σιωπούν, συμφωνούν ή διαφωνούν σε όλα, απουσιάζουν σε όλα τα προσκλητήρια και εμφανίζονται μόνο σε τελετές... και παρελάσεις, είναι το χειρότερο είδος πολιτών. Και δυστυχώς είναι η μεγάλη, σιωπηρά, πλειοψηφία, σε όλες τις χώρες και σε όλους τους καιρούς.

Είναι αυτό το σύνηθες είδος ανθρώπου που συναντάμε και σήμερα, να σιωπά ή να απομονώνεται, όταν ο κόσμος καίγεται.

Να μη συμμετέχει στους αγώνες του κλάδου του, να μην ψηφίζει στις γενικές συνελεύσεις του και να καμαρώνει, μάλιστα, λέγοντας:"τι δουλειά έχω εγώ με όλους αυτούς τους ανόητους.." Κι ούτε μιαστιγμή δεν σκέφτεται ότι, με την αποχή του, χαρίζει τον κλάδο του καιτο μέλλον του...σ'αυτούς τους "ανόητους"..Με αποτέλεσμα, από δυό χιλιάδες μέλη να ψηφίζουν...διακόσιοι και, φυσικά, τα πιό πολλά σωματεία, σήμερα, να διοικούνται από τέτοιους "ανόητους". Που τις περισότερες φορές, μάλιστα, ευτελίζουν τον κλάδο και τα προβλήματά του,ευτελίζοντας, ταυτόχρονα τις τιμές και τις δόξες που...εισπράττουν..

Ομως το χειρότερο είδος τέτοιων ουδέτερων, σιωπηρών, "καλώνανθρώπων", το συναντάμε αυτές τις μέρες.. Στους μαθητικούς και εκπαιδευτικούς αγώνες, τις αγροτoεπαγγελματικές εξεγέρσεις, τα μπλόκα και τον ατέλειωτο "χαβαλέ" αυτών των ιλαροτραγικών ημερών που ζούμε.

Ανάμεσα σ' αυτούς, μάλιστα, βλέπουμε κι ένα άλλο, θλιβερότατο είδος "προσωπικοτήτων", που βγαίνουν στα τηλεπαραθυράκια, σπάζοντας τάχα...την ουδετερότητά τους και, ανάλογα, με τα συμφέροντά τουςή...τη δημαγωγία τους, επαινούν, καταγγέλουν ή σατιρίζουν τα γεγονότα.

Κι αν από τη μιά μεριά έχουμε μια, όπως δηλώνει η ίδια, «αμυντική» Κυβέρνηση, από την άλλη έχουμε μια ζουγκλοειδή κατάσταση χωρίς κανείς να ξέρει ακριβώς, ποιοί είναι, πόσοι είναι,τι θέλουν, τι δεν θέλουν και πόσο πάθος ή λάθος βρίσκεται στο βάθος..

Αναρωτιόμαστε λοιπόν και θα θέλαμε μιαν απάντηση:

Αν το δίκιο είναι με το μέρος της Κυβέρνησης, ρωτάμε, πού είναι όλοι οι Υπουργοί, τα στελέχη,οι επιστήμονες και όλα τα κομματικά μέλη που συμφωνούν, να εξαντλήσουν όλα τα μέσα κι αυτοί για να στηρίξουν την κακομομοίρα την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και όλες τιςάλλες αγροτικές και εργατουπαλληλικές μεταρρυθμίσεις.

Αν πάλι το δίκιο είναι με το μέρος των εξεγερμένων, που είναιτα εκατομμύρια των αγροτο-εργατο-υπαλλήλων και των σπουδαστών,να ψηφίζουν στις συνελεύσεις τους και να βγουν στους δρόμους; Είναιδυνατόν με εκατό στις καταλήψεις και διακόσιους στα μπλόκα, να κερδίζεις το δίκιο σου; Οχι βέβαια..Μάλλον το ευτελίζεις… Πού είναι οι άλλοι, οι πολλοί; Αν φοβούνται, προδίδουν τον αγώνα τους. Αν διαφωνούν, έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να το φωνάξουν. Διαφορετικά καιοι μεν και οι δε, ανήκουν στο χειρότερο είδος πολιτών: στους βολεμένους!!

Ολοκληρώνοντας αυτές τις σύντομες σκέψεις μας, ελπίζουμε και
οι λίγοι και οι πολλοί, κυβερνώντες και πολίτες, να συνειδητοποιήσουν
κάτι πολύ απλό: Οι μέθοδοι της «άμυνας» και της σιωπής από τη μια και
του χαβαλέ από την άλλη, δουλεύουν πάντα για λογαριασμό κάποιων τρίτων παντοδύναμων ξένων και ντόπιων κέντρων που τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενοι την ανικανότητά μας, υπονομεύουν συστηματικά και τη σωστή Πολιτεία και τη σύγχρονη Παιδεία.

Εκατόν πενήντα χρόνια, σχεδόν, από την εποχή του Καποδίστρια και του Κουντουρά μέχρι το Βενιζέλο, το Δελμούζο και τον Παπανούτσο,με αυτούς τους τρόπους βλάφτηκαν και η Ανεξαρτησία μας και η Παιδεία μας… Κι όμως δεν βάζουμε μυαλό...

Χρόνια τρέλας, ενοχών και προχειρότητας..

Μας τα λέει ο Καζαντζάκης, στην "Αναφορά στο Γκρέκο" :

"...Κοιτάζω γύρω μου, κοιτάζω μέσα μου… Η αρετή τρελάθηκε, η γεωμετρία τρελάθηκε, η ύλη τρελάθηκε… Πρέπει νάρθει πάλι ο Νους, ο νομοθέτης, να βάλει καινούργια τάξη, καινούργιους νόμους…Να γίνει ο κόσμος πιό πλούσια αρμονία..."

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=20060#20060
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη