27 Μαρ 2009

Κατερίνη: έσπασε αγωγός. Κατολισθήσεις


Έσπασε ο αγωγός του περιβόητου "Φράγματος της Μόρνας" χτες μετά τις 2 και μισή το μεσημέρι στο σημείο του δρόμου κοντά στο παλιό εργοστάσιο ξυλείας της Μόρνας. Η έκρηξη που προκλήθηκε ήταν εκκωφαντική και στο σημείο του σπασίματος του αγωγού άνοιξε κρατήρας και καταστράφηκε μέρος του δρόμου. Το ευτύχημα είναι ότι δεν..... διερχόταν κάποιο αυτοκίνητο από το σημείο, γιατί ενδεχομένως να είχαμε και θύματα.
Μετά την έκρηξη αρμόδιοι της Νομαρχίας έκλεισαν το νερό του κεντρικού αγωγού, αλλά λησμόνησαν να καλύψουν το σημείο της έκρηξης που καθίσταται επικίνδυνο για κάθε οδηγό. Ευτυχώς που έσπευσε ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μηλιάς Νικόλαος Τζήκας να βάλει προειδοποιητικές κορδέλες.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με κακοτεχνίες, αφού ο αγωγός αυτός είναι επιφανειακός, ενώ έπρεπε να είναι κατασκευασμένος ένα με ενάμιση μέτρο σε βάθος και αυτός δεν είναι ούτε τριάντα πόντους κάτω από την επιφάνεια του δρόμου.

Νέες κατολισθήσεις

Ένα άλλο πάλι πρόβλημα έχει να κάνει με τις νέες κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο δρόμο Φωτεινά - Φτέρη, αφού σε κάποιο σημείο οι μεγάλες πέτρες καλύπτουν σχεδόν όλο τον δρόμο, πράγμα πολύ επικίνδυνο.

Αν με αυτές τις κατολισθήσεις προκύψουν ανθρώπινα θύματα, ποιος θα είναι υπεύθυνος; Ποιος είναι υπεύθυνος, για την παρέμβαση και την καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και για την καταστροφή των δρόμων από τα σπασίματα του αγωγού της Μόρνας; Ο κύριος Εισαγγελέας τι κάνει για τις κακοτεχνίες αυτού του έργου; Μήπως πρέπει να παρέμβει; Και τα σπασίματα του αγωγού γίνονται χωρίς καν να λειτουργήσει το έργο του Φράγματος της Μόρνας είπε ο κ. Τζήκας και συμπλήρωσε : φανταστείτε τι έχει να γίνει, άμα τεθεί σε λειτουργία.
Α.Λ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη