31 Μαρ 2009

Η πιό σημαντική κατάληψη όλων των εποχών στο ΑΠΘ

Προφανώς, όσο "συζητάτε", θα καταλάβουν όλες τις πρυτανείες της Ελλάδας! Και καλά θα κάνουν, με τέτοιους παρλαπίπες, που έμπλεξαν τα παιδιά. Θέλουν να πλακωθείτε για να περάσει η ώρα τους κι εσείς κρύβεστε συνέχεια. Χεσμένοι. Λίγο θα σας δείρουν, μη φοβάστε τόσο!

Η κατάληψη της πρυτανείας του Α.Π.Θ. με αίτημα να σταματήσουν οι εργολαβίες στο Α.Π.Θ. είναι η πιό "ιδιαιτερη" κατάληψη όλων των εποχών.
Είναι η πρώτη φορά, που μια κατάληψη, έχει αρνητικές συνέπειες και στο σύνολο των διδασκόντων.
Δημιουργεί προβλήματα στη μισθοδοσία, καθώς οι μισθοδοτικές καταστάσεις και το αρχείο web "παράγεται" στο κτίριο διοίκησης και από εκεί στέλνεται στην Τράπεζα Πειραιώς, από την οποία πληρώνονται οι υπάλληλοι του Α.Π.Θ. Πλέον τούτου καθυστερούν πληρωμές, εντάλματα κ.λ.π.
Για να μην παίζουμε με τις λέξεις, είναι η πρώτη φορά, που η κατάληψη "τσούζει" τους καθηγητές. Μέχρι τώρα, έτσουζε μόνο αυτό τον άγνωστο ξένο, που λέγεται "προϋπολογισμός".
Η αλήθεια είναι ότι λίγοι, μόνο, καθηγητές, θλίβονταν ειλικρινά με τα "σπασμένα" και τις χαμένες ώρες διδασκαλίας. Για τους περισσότερους οι καταλήψεις ήταν ευκαιρία να ασχοληθούν με τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους, ενώ τα "σπασμένα" πλήρωνε ο "ξένος", ο προϋπολογισμός. Αυτή είναι η πικρή και ενοχλητική αλήθεια. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι ενοχλεί και "τσούζει", αλλά δε νομίζετε ότι αρκετά πληρώσαμε, με την υποκρισία;
Ήρθε λοιπόν η ώρα, να υπάρξουν συνέπειες και για μια άλλη μερίδα ανθρώπων, που είναι στο απυρόβλητο: των διδασκόντων και υπαλλήλων του Α.Π.Θ. που θα μείνουν απλήρωτοι.
Κι όπως είναι γνωστό, τους επαναστάτες πολλοί ηγάπησαν, τις συνέπειες της επανάστασης κανείς (αν πρόκειται να καθυστερήσει ο "μισθουλάκος" !)
Για αυτό, θα έχει πολύ ενδιαφέρον η εξέλιξη της υπόθεσης.
Τα περί επέμβασης της αστυνομίας, είναι γελοιότητες. Νομίζω ότι δεν έμεινε, ούτε ένας, τόσο μαλάκας, σε αυτή τη χώρα, ώστε να περιμένει κάτι από αυτό το αστείο σώμα, που περιπαίζουν μέρα-νύχτα, 30 "αντιεξουσιαστές" και διασκεδάζουν μαζί του.
Φυσικά και δεν μπορεί ! Ο ρόλος της αστυνομίας είναι να διασκεδάζει τους κουκουλοφόρους. Τίποτε άλλο!
Κι όπως ενοχλείται, ας εκφράσει αντίλογο. Ας μας πεί, μία, έστω φορά, που οι κουκουλοφόροι, .....ανησύχησαν από την αστυνομία.

Αλλά και να μπορούσε επιχειρησιακά να επέμβει η αστυνομία, δεν νομιμοποιείται κι αυτό το ξέρει καλά ο κ.Μάνθος.
Ο Νόμος περί ασύλου, επιτρέπει την επέμβαση της αστυνομίας, μόνο εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα. Η κατάληψη δεν είναι κακούργημα!
Πώς λοιπόν θα μπει η αστυνομία; (φυσικά και αλλιώς να ήταν ο νόμος, δεν θα έμπαινε).
Από που ως πού ασχολείται ο εισαγγελέας, με αυτή την κατάληψη;
Άρα;
Άρα, θα τα βρουν πανεπιστημιακοί και καταληψίες, με πολύ συζήτηση, με ανοιχτές συνελεύσεις, με μερικές υποσχέσεις (ε, μη μείνει και απλήρωτος τόσος κόσμος! ) και σε λίγες μέρες θα ξαναέχουμε σπασίματα (τα οποία δεν σας "χαλάνε" κιόλας, έτσι;).
Ας πληρωθούν μια φορά οι καθηγητές και μετά ..κάντε ό,τι θέλετε.....
Ας είναι καλά ο "ξένος". Ο προϋπολογισμός και τα κορόιδα, οι φορολογούμενοι, που αν ξέραν πόσα δισεκατομμύρια κατασπαταλώνται στο Α.Π.Θ. .....
(αλήθεια, με τα 8 εκ.ευρώ πετρελαίου που σας έφαγε ο φύλακας και δεν πήρατε χαμπάρι τι έγινε; ποιός τα πλήρωσε; ο "ξένος" και πάλι;)
..
Βασίλης/taxalia, 31-3-2009, 11:00
....
Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Λήξη τελεσίγραφου προς καταληψίες

Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου δεν αποκλείει ακόμα και επέμβαση της αστυνομίας
Κραστ τεστ για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται από τώρα και στο εξής τα ζητήματα κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου από φοιτητές και εξωπανεπιστημιακούς θεωρούνται οι σημερινές εξελίξεις στο υπό κατάληψη κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Η Σύγκλητος του ιδρύματος έχει στείλει τελεσίγραφο στους καταληψίες να αποχωρήσουν έως σήμερα. Αλλιώς, θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέτρα για λήξη της κατάληψης, χωρίς να αποκλείει την επέμβαση της αστυνομίας. Οι εξελίξεις στο ΑΠΘ ερμηνεύονται και υπό το πρίσμα της παραγγελίας του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά για λήψη μέτρων κατά όσων καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια. Η Σύγκλητος έχει την στήριξη του νέου προέδρου της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ κ. Νικόλαου Σταυρακάκη, ο οποίος αφού καταδίκασε την κατάληψη, προέταξε την εξεύρεση λύσης με συναινετικό τρόπο, χωρίς όμως να αποκλείει την σύμπραξη της πολιτείας. Το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ θα συναντηθεί σήμερα με τον υπ. Παιδείας κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος δήλωσε χθες ότι νόμος για το άσυλο υπάρχει. «Με ενδιαφέρει να περιφρουρήσω το άσυλο με την πραγματική σημασία του, δηλαδή την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Κάθε πρόταση από τα αυτοδιοικούμενα ΑΕΙ στην κατεύθυνση αυτή είναι καλοδεχούμενη», δήλωσε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη