30 Μαρ 2009

Τέρμα στο ΔΙΒΕΕΤ των εφοριακών

Κατάργηση όλων των ειδικών επιδομάτων που καταβάλλονται σε μεμονωμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογή ενιαίου συστήματος προσδιορισμού του ύψους των συνολικών αποδοχών προβλέπουν οι ρυθμίσεις για το νέο μισθολόγιο, τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση για όσους προσληφθούν στο Δημόσιο από την 1η-1-2010.

Οσοι εισέλθουν στο Δημόσιο από το επόμενο έτος προκειμένου να εργασθούν σε εφορίες, τελωνεία, στο Γενικό Χημείο του Κράτους, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο.. υπουργείο Οικονομίας, σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών και σε ορισμένα ακόμη υπουργεία και υπηρεσίες, όπου σήμερα το σύστημα αμοιβών προβλέπει τη χορήγηση ειδικών επιδομάτων, δεν θα έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν τα επιδόματα αυτά.

Το νέο μισθολόγιο που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση δεν θα επιτρέπει ειδική επιδοματική μεταχείριση για εφοριακούς, τελωνειακούς, υπαλλήλους του Γενικού Χημείου του Κράτους, υπαλλήλους του πρώην υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και για ορισμένους ακόμη κλάδους εργαζομένων στο Δημόσιο.

Βασική αρχή του νέου μισθολογίου θα είναι ότι όσοι υπάλληλοι έχουν τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και τα ίδια τυπικά προσόντα θα αμείβονται με τις ίδιες ακριβώς αποδοχές, ακόμη κι αν εργάζονται σε διαφορετικά υπουργεία ή διαφορετικές υπηρεσίες.

Συνεπώς:
- Οσοι εφοριακοί διοριστούν από την 1η-1-2010 δεν θα λαμβάνουν το ειδικό επίδομα από το λογαριασμό ΔΙΒΕΕΤ (Δικαιώματα Βεβαίωσης και Είσπραξης Εσόδων και Τελών).
- Οσοι τελωνειακοί προσληφθούν από το επόμενο έτος και μετά δεν θα δικαιούνται την ειδική αποζημίωση από το λογαριασμό ΔΕΤΕ (Δικαιώματα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών).
- Οι νέοι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους, οι οποίοι θα διορισθούν από την 1η-1-2010 και μετά, δεν θα δικαιούνται το ειδικό επίδομα από το λογαριασμό ΔΕΧΕ (Δικαιώματα Εκτέλεσης Χημικών Εργασιών).

Ανάλογοι περιορισμοί θα ισχύσουν και για όλες τις άλλες κατηγορίες υπαλλήλων για τις οποίες σήμερα προβλέπεται η χορήγηση επιδομάτων ή αποζημιώσεων προερχόμενων από καταργηθέντες και ενταχθέντες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ειδικούς λογαριασμούς.

Επιπλέον, όσοι προσληφθούν από το επόμενο έτος για να εργασθούν ως υπάλληλοι σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (νομαρχίες, δήμους, κοινότητες) ή ως νοσηλευτικό προσωπικό σε κρατικά νοσοκομεία και θεραπευτήρια δεν θα δικαιούνται τα επιδόματα ειδικής απασχόλησης ή ειδικών συνθηκών που λαμβάνουν οι σημερινοί εργαζόμενοι αυτών των κατηγοριών.

Με τις περικοπές αποδοχών που θα προβλέπει το μισθολόγιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα επιτύχει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, η οποία κάθε χρόνο θα αυξάνεται, καθώς θα μεγαλώνει ο αριθμός των εργαζομένων που θα προσλαμβάνονται με το καθεστώς του νέου μισθολογίου.

Aρθρο Tου Γιώργου Παλαιτσάκη στον Ελεύθερο Τύπο της 29-3-2009
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη