31 Μαρ 2009

Απεργία τεχνικών τηλεόρασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.
Συνάδελφοι, συμμετέχουμε μαζικά, δυναμικά και διεκδικητικά, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Γ Σ Ε Ε, από τις 06.00 της Πέμπτης 2 Απριλίου μέχρι την 06.00 της Παρασκευής 3 Απριλίου.

Διεκδικούμε:

Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Καμιά απόλυση. Ασφαλές εργασιακό καθεστώς σε.. όλους του Τηλεοπτικούς Σταθμούς.
Σ Σ Ε με πραγματικές αυξήσεις και ανθρώπινους όρους εργασίας
Την ασφαλιστική μας ένταξη στο ΤΣΠΕΑΘ – ΕΔΟΕΑΠ ή την απόδοση στο Σωματείο μας του Αγγελιόσημου που μας αναλογεί.
Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων.
Ισότιμη μισθολογική και εργασιακή μεταχείριση των εργαζομένων Τεχνικών στις εταιρείες που ενοικιάζουν Τηλεοπτικά Συνεργεία στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς, έλεγχο για την νομιμότητα των εταιρειών αυτών (άρθρο 10 του Νόμου 2328) και το άμεσο σταμάτημα της συνεργασίας με όσες από αυτές τις εταιρείες απασχολούν ανασφάλιστους Τεχνικούς ή τους υποχρεώνουν να αυτοασφαλίζονται, παράνομα, στο Ταμείο των Ελεύθερων Επαγγελματιών.
Την τροποποίηση της περίπτωσης β του άρθρου 14 του Νόμου 3592/2007 σε 600 άτομα προσωπικό (από 200) για τους Εθνικής Εμβέλειας και σε 40 άτομα (από 15) για τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς, την κατάργηση της περίπτωσης δ του ιδίου άρθρου και την υποχρεωτική διατήρηση παραρτημάτων με μόνιμο προσωπικό στις μεγάλες πόλεις της Χώρας μας, για τους Εθνικής Εμβέλειας Τηλεοπτικούς Σταθμούς.
Την μέρα της απεργίας θα καλυφθούν μόνο οι κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες από το προσωπικό ασφαλείας που θα είναι:

Α. Για τα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των Εθνικής Εμβέλειας Τηλεοπτικών Σταθμών ένας Τεχνικός ροής και ένα Τηλεοπτικό Συνεργείο σε βάρδιες που θα καθοριστούν από τους υπευθύνους.

Β. Για του υπόλοιπους Τηλεοπτικούς Σταθμούς που έχουν έδρα την Βόρεια Ελλάδα ένα Τηλεοπτικό Συνεργείο και οι προγραμματισμένες βάρδιες στην ροή, με την προϋπόθεση ότι θα παίζουν σε τακτά διαστήματα κρόουλ για την απεργία μας με αναφορά στα αιτήματα της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

Γ. Για τις Εταιρείες Παραγωγής ένα τηλεοπτικό συνεργείο, εφ’ όσον κριθεί απαραίτητο.

Τέλος, ζητάμε από τους Τεχνικούς που έχουν προγραμματισμένο ρεπό την Πέμπτη να το προγραμματίσουν για άλλη μέρα.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη