26 Μαρ 2009

Για τον προπηλακισμό του Αμερικάνου "δημοσιογράφου" Rider

Ενημέρωση από άτομο που βρισκόταν στην συγκέντρωση και μάλιστα ήταν παρόν και στο συμβάν:

Ο φωτογράφος αυτός ΔΕΝ έφερε κανένα διακριτικό (καρτελάκι κλπ). Εξάλλου νομίζω ότι.. είναι απλά φωτογράφος και όχι δημοσιογράφος (πάντως στο ιστολόγιό του δείχνει να είναι καλλιτέχνης φωτογράφος).
Επίσης νομίζω για να εισέλθει ένας φωτογράφος σε μία άλλη χώρα με σκοπό τη δημοσιογραφική κάλυψη πρέπει να ζητήσει σχετική άδεια από τις αρχές. Αλλιώς επισκέπτεται τη χώρα σαν τουρίστας. Ίσως γι αυτό κ δεν έφερε καρτελάκι.

Είχε μια κόκκινη τσάντα κρεμασμένη στη μέση του (πιθανώς με φωτογραφική μηχανή μέσα) και κρατούσε ένα κινητό στο χέρι με το οποίο φωτογράφιζε πρόσωπα στο πίσω μέρος της συγκέντρωσης (πολύ κοντά στους αστυνομικούς). Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε φορέσει το καρτελάκι του να πάει μπροστά και να καταγράψει κανονικά την εκδήλωση όπως έκαναν τόσοι άλλοι συνάδελφοί του. Στην εκδήλωση υπήρχαν και τηλεοπτικά κανάλια και φυσικά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με κανέναν δημοσιογράφο (κ γιατί να υπάρχει άλλωστε). Η εκδήλωση ήταν για τους αγνοούμενους της Τουρκικής εισβολής με αξιόλογους ομιλητές πχ την δασκάλα στα κατεχόμενα κ.Φωκά. Οι περισσότεροι ακροατές ήταν καθισμένοι σε καθίσματα.

Η εμφάνισή του παρέπεμπε σε αναρχικό (μακρύ μαλλί κάπως ράστα-μπούκλες, μούσια, και κοκάλινο γυαλί).Κανα 2 τον αγριοκοίταξαν όταν τους φωτογράφιζε αλλά αυτός συνέχιζε να φωτογραφίζει πρόσωπα με το κινητό του. Δεν υπήρχε καμία λογική εξήγηση γιατί δεν δημοσιοποίησε την ταυτότητά του και γιατί προτίμησε να φωτογραφίζει με το κινητό του αντί να βγάλει την επαγγελματική του φωτ/κή μηχανή που λογικά είχε μαζί του.

ε, κάποιος δεν άντεξε και του έδωσε μία μπουνιά. Ο φωτογράφος έσκυψε και προστατεύτηκε με τα χέρια του.
Σε δευτερόλεπτα είχαν μαζευτεί ασφαλίτες και πολλοί αστυνομικοί δίπλα του και τον τράβηξαν παραπέρα προσπαθώντας να καταλάβουν τι είχε γίνει. Δεν τραυματίστηκε καθόλου σοβαρά. Απλά μάλλον έδειξε προκλητική αφέλεια. Φωτογράφιζε πρόσωπα από πολύ κοντινή απόσταση και αυτό προφανώς προκάλεσε την οργή κάποιου.
Πάντως δεν δέχτηκε επίθεση από 5-10 άτομα όπως αναφέρεται.Εξάλλου αν συνέβαινε κάτι τέτοιο λογικά θα είχε εμφανή σημάδια επίθεσης και λογικά θα είχε καταλήξει σε κάποιο νοσοκομείο.

Προσωπικά προβληματίζομαι μήπως ήταν και στημένο το επεισόδιο (μετά τις Αμερικανικές προτροπές προς τους Αμερικανούς πολίτες να προσέχουν στην Ελλάδα).

(Αναρωτιέστε τι θα συνέβαινε αν ο ίδιος φωτογράφος πήγαινε σε κάποια πορεία αντιεξουσιαστών και τραβούσε φωτογραφίες με τον τρόπο αυτό? Εκεί συνήθως απουσιάζει και η αστυνομία).
Φυσικά και δεν συμφωνώ με οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια πόσο μάλλον εις βάρος ξένου-επισκέπτη. Απλά σας μετέδωσα όσα μου περιέγραψε ο φίλος μου που ήταν παρόν στο συμβάν. Μαζί με τον προβληματισμό μου για την ιδιαιτέρως "παράξενη" συμπεριφορά του φωτογράφου.
Μ.Κ., ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη