3 Απρ 2009

Νηφάλιες σκέψεις μετά την επίθεση στους μπάτσους

Μετά από την επίθεση στους δύο μπάτσους/γουρούνια/δολοφόνους με τα γνωστά αποτελέσματα, νομίζω πως μπορούμε νηφάλια ως σύγχρονη και προοδευτική κοινωνία να εφαρμόσουμε επιτέλους τα παρακάτω μέτρα αστυνόμευσης:
*Όταν ένας μπάτσος/γουρούνι/δολοφόνος πάει να ελέγξει κάποιον και αυτός τον γράφει (εκεί που κάθε προοδευτικός που σέβεται τον... εαυτό του και το Indymedia, γράφει τους μπάτσους/γουρούνια/δολοφόνους), να ασκεί εναντίον του λαβές κούνγ-φου, ζίου-ζίτσου ή Μπρούς-Λι και να τον ακινητοποιεί.

*Σε περίπτωση που ο αντίπαλος του μπάτσου/γουρουνιού/δολοφόνου πυροβολήσει εναντίον του τότε αυτός να εφαρμόσει τις κινήσεις του Νίο (αυτός βρε στο Matrix που απέφευγε τις σφαίρες) και έτσι να μπορεί να αντεπιτεθεί - πάντα με λαβές κούνγκ-φου κ.τ.λ.

*Εάν παρά την υιοθέτηση αυτών των μέτρων σε τυχόν μελλοντικά επεισόδια οι αντίπαλοι των μπάτσων/γουρουνιών/δολοφόνων επαναλάβουν τέτοιες οριακές επιλογές (δες κατάθεση συντετριμμένου πατέρα Βούτση) τότε σύσσωμοι οι θαρραλέοι δημοσιογράφοι μας με μπροστάρηδες τον κ. Τριανταφυλλόπουλο και κ. Τράγκα να καταγγείλουν αυτές στις ακρότητες.
Ο πρώτος γιατί έχει αποδείξει πώς απέναντι σε ακραίες συμπεριφορές είναι μια όαση γενναιότητας (ήταν αυτός που με θάρρος και αυταπάρνηση έγραψε για ένα από τα λαμπρά κείμενα του ''Επαναστατικού Αγώνα'': «Ναι ρε, είναι το πιο άρτιο οικονομικό κείμενο που διαβάσαμε»).

Ο δεύτερος γιατί επανειλημμένα έχει δείξει πως δεν μασάει τα λόγια του και κατακεραυνώνει την βία από όπου και αν προέρχεται. Μόνο ο Τζίμης Πανούσης και ο κ. Ψαριανός τον αφήνουν πίσω στην κάθετη και οριζόντια απέχθεια προς κάθε μορφή βίας.

Τάχιστα επίσης πρέπει να υιοθετήσουμε τις παραινέσεις που ακούσαμε από τον αμείλικτο διώκτη των δυνατών και υπερασπιστή των αδυνάτων, δημοσιογράφο κ. Οικονομέα για άμεσο εξοπλισμό της αστυνομίας μας. Είναι βέβαιο πώς αν οι δύο μπάτσοι/γουρούνια/δολοφόνοι φορούσαν καλύτερα αλεξίσφαιρα γιλέκα και είχαν πιο σύγχρονα όπλα, τίποτα δεν θα πάθαιναν.

Πρέπει όμως να είναι ευγνώμονες, είτε ζήσουν είτε πεθάνουν, γιατί αυτό που έπαθαν δεν είναι τίποτα μπροστά σε εκείνο που θα πάθαιναν αν κατά τον έλεγχο ένας από τους δύο αυτούς μπάτσους/γουρούνια/δολοφόνους, πυροβολούσε. Οι Οικονομέες αυτού του ευλογημένου τόπου αγρυπνούν. Η αστυνομική κτηνωδία και ζωώδης καταστολή των υπηρετών του αστικού κράτους δεν θα περάσουν.

Σε όλους αυτούς τους διαστραμένους που σκέπτονται ότι κατά τους έλεγχους που διενεργούν οι μπάτσοι/γουρούνια/δολοφόνοι θα μπορούσε να εφαρμοστεί ότι και σε άλλες χώρες του Ευρωμονόδρομου όπως οι ημιδικτατορίες Γερμανία και η Γαλλία, επιβάλλεται να απαντήσει άμεσα με καυστικά κείμενα ο Πιτσιρίκος των Blog και να ξαναξανακάνει εκπομπή ο Λαζόπουλος για να τους ξαναξαναβάλει επιτέλους στη θέση τους.
Σε όσους δε, κάνουν πονηρές σκέψεις και λένε ότι δεν πρέπει να εφαρμόζουμε τις πρακτικές κρατών του άγριου καπιταλισμού και είναι καλύτερα να εφαρμόσουμε τις πρακτικές της Κουβανικής αστυνομίας, είναι προτιμότερο να τους αφήσουμε στην χλεύη κάθε προοδευτικού πολίτη αυτής της χώρας που διακινεί ελεύθερα τις ιδέες του μέσα πανεπιστήμια κλείνοντας τα.

Τέλος νομίζω πώς με αφορμή το γεγονός αυτό μας δίνεται μια χρυσή ευκαιρία να κάνει άλματα η κοινωνιολογία στη χώρα μας. Ας μη σταθούμε απλώς στο γεγονός. Αυτό θα ήταν εγκληματικό. Πρέπει να αναλύσουμε τα αίτια που οδήγησαν σε αυτές τις ακρότητες. Να βρούμε ποια ήταν η κοινωνική μήτρα πού όπλισε το χέρι των αντιπάλων των δύο μπάτσων/γουρουνιών/δολοφόνων.
Προτείνουμε τις κοινωνιολογικές αυτές έρευνες να αναλάβει ομάδα διακεκριμένων Ελλήνων πανεπιστημιακών επιστημόνων με επικεφαλής τους πρώην πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ λόγω της τεράστιας πείρας που έχουν από επιστημονικές έρευνες. Έτσι γρήγορα θα καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα.

Οι αντίπαλοι των μπάτσων/γουρουνιών/δολοφόνων δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως είναι προϊόντα της άγριας κοινωνίας μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς είναι (ποιητική αδεία) τα παιδιά μας - και ευτυχώς οι δημοσιογράφοι δεν μας αφήνουν να το ξεχνάμε. Αγκαλιάστε τα παιδιά μας (ποιητική αδεία) με τις σκέψεις σας. Ένας Θεός ξέρει το τι πέρασαν, το τι έζησαν για να φτάσουν σε αυτές τις οριακές επιλογές. Ρωτήστε και τον υιό Βούτση…

Αριάδνη (χωρίς το μίτο της)http://taxalia.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη