2 Απρ 2009

.....ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΦΕΡΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ…ΔΑΝΟΥΣ
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Από τα συνθήματα με τη μεγαλύτερη διαχρονικότητα στη χώρα μας, είναι το : φύγετε εσείς, να έρθουμε εμείς για να νοικοκυρέψουμε την Ελλάδα!

Και φυσικά έφευγαν οι μεν λόγω σκανδάλων, για να έλθουν οι …άλλοι για να τα …στρώσουν και να ξαναφύγουν μετά πάλι λόγω σκανδάλων, για να έρθουν ξανά οι προηγούμενοι και έτσι να έχει δημιουργηθεί αυτός ο φαύλος κύκλος της απαξίωσης του πολιτικού μας συστήματος και του κράτους από τους πολίτες.

Ακούγαμε για τα 10 ή 12.000 κατά άλλους κυβερνητικά στελέχη του κρατικού μηχανισμού, που άλλες φορές ήταν γαλάζια, άλλες πράσινα, με τους μισθούς όμως πάντα να …αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Τα στελέχη εκείνα, που μεγάλωναν όντας το κόμμα τους στην αντιπολίτευση, στην κομματική θερμοκοιτίδα και προετοιμάζονταν να …διοικήσουν την Ελλάδα μόλις γίνουν κυβέρνηση.

Η γνωστή ανά την ιστορία …αυλή με τους αυλικούς της.

Και έκανα μια σκέψη…την ώρα που διάβαζα ότι ήλθε πάλι η ΣΚΟΤΛΑΝΤ ΓΥΑΡΝΤ για να βοηθήσει την Ελληνική Αστυνομία να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες.

Να κάνουμε το ίδιο ακριβώς για να εξουδετερώσουμε τους μεγαλύτερους …’τρομοκράτες’ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ που μας τρομοκρατούν εδώ και δεκαετίες!

Η σκέψη είναι απλή και εφαρμόζεται άμεσα: να επανδρωθούν όλες οι κυβερνητικές θέσεις των γκόλντεν μπόις, των σίλβερ μπόις και των …χάλκινων –όχι της Γουμένισσας- με σοβαρούς γνώστες τεχνοκράτες Γερμανούς, Άγγλους και …Δανούς!

Για παράδειγμα, σκεφτείτε λίγο, να είχαμε Γερμανούς διευθυντές στα μεγάλα τελωνεία, Άγγλους προϊσταμένους στις μεγάλες Πολεοδομίες και Δανούς –εδώ παίζουν και άλλες εθνικότητες- διευθυντές στις μεγάλες Δ.Ο.Υ.!

Γιατί δηλαδή να μην είχαμε σπουδαγμένους Ευρωπαίους ως μάνατζερ στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, αντί για κομματικούς συνδικαλιστές άλλων ειδικοτήτων του δημοσίου της ΔΑΚΕ ή της ΠΑΣΚΕ της κακιάς ώρας made in Greece;

Αφού απέτυχαν οι εκσυγχρονιστές παλαιότερα και οι γαλάζιοι της επανίδρυσης του κράτους στις μέρες μας, γιατί να μη δοκιμάσουμε και την …Ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημά μας;

Είμαι από τους ανθρώπους εκείνους που πιστεύουν, ότι οι περισσότεροι πολιτικοί μας όλων των κομμάτων, είναι έντιμοι άνθρωποι με πραγματικά καλή πρόθεση και διάθεση προσφοράς. Θέλουν, αλλά δεν μπορούν, γιατί απλά έχουν να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη γάγγραινα της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας και γενικά της διάβρωσης της δημόσιας διοίκησης.

Αφού δεν θέλουν όμως οι πολιτικοί να γκρεμίσουν και να ξαναχτίσουν από την αρχή, ας δοκιμάσουμε την …άλλη λύση!

Οι Άγγλοι δηλαδή, είναι καλοί μόνο ως …μπάτσοι και δεν κάνουν για ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι; Ή για πρόεδροι για παράδειγμα στην επιτροπή …ανταγωνισμού;

Γιατί να μη δοκιμάσουμε και το …ξένο, που είναι και πιο …γλυκό;

Για να δούμε μετά και ποιος δουλεύει και ποιος μας…δουλεύει σε αυτόν τον τόπο!


Αναστάσιος Καζαντζίδης

Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος

Υ.Γ.
Να βλέπατε μόνο το άγχος που είχε προϊστάμενος του ΟΤΕ για τις υπηρεσίες του οργανισμού και τον ανταγωνισμό, τώρα που έρχονται οι …Γερμανοί! Μόνο να βλέπατε το άγχος του!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη