6 Απρ 2009

Πρώτος παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος- Το τέλος

Το τέλος….Πρώτος παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος: Ενδιάμεσος απολογισμός της θηριώδους μάχης στο χρηματοπιστωτικό κυβερνοχώρο- Μέρος Γ!
Ξεκινώντας, ανορθόδοξα ίσως, με κάποια συμπεράσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής του Λονδίνου (G20), θα λέγαμε ότι πιθανότατα το «παιχνίδι ήταν στημένο» αριστοτεχνικά, με τη βοήθεια των Βρετανών, ενώ η Ρωσία ήταν αυτή που έγειρε αποφασιστικά την τελευταία στιγμή τη «ζυγαριά» προς την πλευρά των Η.Π.Α., δημιουργώντας νέες ισορροπίες. Για τη Γερμανία, η οποία προσήλθε στη σύνοδο εντελώς απροετοίμαστη, ήταν αναμφίβολα μία πραγματική πανωλεθρία (ιδίως μετά την «αυτομόληση» της Γαλλίας), μία σημαντική... ήττα σε όλα τα επίπεδα, η οποία ενδεχομένως θα την οδηγήσει για μία ακόμη φορά, όπως και το 1933, στην απομόνωση.

Οι συμπατριώτες της «σιδηράς» καγκελαρίου την «κατηγόρησαν» αμέσως μετά ότι «προσπαθεί να κάνει πολιτική με το καρνέ των επιταγών», μεταφορικά δηλαδή να ηρεμήσει το «διαρρήκτη» που της αφαίρεσε τα χρυσαφικά και την απειλεί με το πιστόλι του, προσφέροντας του επί πλέον χρήματα. Ακόμη δεν μπορούμε πραγματικά να καταλάβουμε γιατί η κυρία Merkel «σύρθηκε» στη σύνοδο κορυφής, αφού ήταν προηγουμένως σε τόσο πλεονεκτική πολιτικά θέση, επιτρέποντας έναν τέτοιο θρίαμβο στον αναμφισβήτητα μεγάλο, ενδιάμεσο νικητή του πρώτου παγκοσμίου οικονομικού πολέμου: στις Η.Π.Α.
η συνέχεια της ανάλυσης στο http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/1483.aspx

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη