11 Απρ 2009

Χαλλλαρά Λαζόπουλε και Σταρόβα

Δεν σχολιάζω τον "Θεσσαλονικιό στο Άμστερνταμ", αλλά τον Λαζόπουλο. Ήθελα να σας ρωτήσω, δεν νομίζετε ότι ο Λαζόπουλος,...... συνεπικουρούμενος από τον Σταρόβα, έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στη Θεσσαλονίκη;
Νομίζω ότι ο Λαζόπουλος φέρεται ρατσιστικά απέναντι στη Θεσσαλονίκη.
Κοροϊδεύει την προφορά πολλών από εμάς, ενώ ο ίδιος είναι Λαρισαίος και ζει στην Αθήνα (και μη μου πείτε ότι οι Αθηναίοι δεν έχουν κι αυτοί προφορά!).
Επίσης, έχει λανσάρει το "χαλλλαρά".
Είμαι γέννημα θρέμμα Σαλονικιός, και το "χαλαρά" δεν το λέγαμε ποτέ, ή μάλλον, το λέγαμε όπως το λένε όλοι σε όλη την Ελλάδα.
Με εξοργίζει το "χαλλλαρά" που έγινε μόδα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και από πολλούς Θεσσαλονικιούς, γιατί παρουσιάζει μια πόλη τεμπέληδων που όλη τη μέρα πίνουν καφέ στην παραλία.
Αυτό δεν είναι αλήθεια.
Η Θεσσαλονίκη έχει 100.000 φοιτητές που συχνάζουν στα καφέ, ενώ οι Θεσσαλονικείς προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με μια και δυο δουλειές, γιατί η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε καθόλου "χαλαρή" οικονομική κρίση εδώ και 25 χρόνια. Υπάρχει κι ένα 20% των θεσσαλονικιών που δεν δουλεύει, όχι επειδή είναι τεμπέληδες, αλλά επειδή είναι άνεργοι.
Δεν ανέχομαι να μας λένε τεμπέληδες οι Αθηναίοι, με το 1 εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους που τα ξύνουν 3 ώρες τη μέρα και μετά βλέπουν Λαζόπουλο και μας κοροϊδεύουν.

Ποια είναι η γνώμη σας;
Φιλικά, Στ.
....
Νομίζουμε ότι έχετε πολλά δίκια, εκτός από το ότι ο Λαζόπουλος σατιρίζει μόνο τη δκή μας προφορά και όχι της Λάρισας -μάλλον δεν θυμάστε το ρόλο "Λαρισαίος σε τηλεφωνικό θάλαμο" στους 10 μικρούς Μήτσους ("σούζα τα αλογάκια"), όπου σατιρίζει ανελέητα τον ..εαυτό του! Επιπλέον, η σάτιρα είναι σάτιρα! Δείτε το ως αστείο. Δεν είναι και του
θανατά ! δειτε από το 4ο λεπτό και μετά:
όσο για το "χαλλλαρά", φυσικά και δεν το λέγαμε ποτέ!
Είναι ένα επινόημα του καλλιτέχνη.
Ο καλλιτέχνης, δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, να κινείται σε ένα συγκεκριμένο τυπικό πλαίσιο. Έχει φαντασία, έχει οίστρο, θα πει διαφορετικά πράγματα, άλλα θα μας αρέσουν, άλλα θα μας "ξινίσουν". Με τους καλλιτέχνες πρέπει να είμαστε πιό ανεκτικοί.
Σάκης/taxalia
Επειδή όμως είναι ένα υποκειμενικό θέμα, ας πουν οι αναγνώστες τη γνώμη τους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη