9 Απρ 2009

Τι κατάφερε ο Ψωμιάδης στην Αθήνα;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Θα συνεχίσω ακόμη πιο δυναμικά τις διεκδικήσεις για θέματα που αφορούν τους πολίτες του νομού» δήλωσε ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης μετά το πέρας των επαφών με κυβερνητικά στελέχη και στελέχη άλλων φορέων που είχε χθες και σήμερα στην Αθήνα.

Στις 10 το πρωί της Τρίτης ο Νομάρχης συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιο Μπούρα.

Ο Υπουργός υποσχέθηκε την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής ύψους 30% επί του προϋπολογισμού των Δήμων Μυγδονίας και Λαγκαδά προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα βιολογικών καθαρισμών και αποχετεύσεων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ. Επίσης, έκτακτη επιχορήγηση ύψους 3.000.000 € για την υλοποίηση μικρών αθλητικών έργων στο Νομό Θεσσαλονίκης. Για την κάλυψη έργων αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Μαρτίου 2009 στην Απολλωνία, στο Σταυρό και στον Μελισουργό, ζητήθηκαν 1.250.000 € για υλοποίηση έργων που επείγουν και δόθηκε η υπόσχεση ότι θα προχωρήσει η εκταμίευση.

Επίσης, ζητήθηκε η επιχορήγηση του ΚΕΠΟΘΕ με ποσό 500.000 €, προς υλοποίηση παλαιότερης υπόσχεσης της ηγεσίας του ΥΠΟΙΟ. Ο υπουργός φάνηκε θετικός στην εκταμίευση ποσού 250.000 € προς υλοποίηση υπεσχημένων για.. έργα στις κατασκηνώσεις της Αγίας Τριάδας που παραχωρήθηκαν στη Νομαρχία.

Ο Νομάρχης έθεσε το θέμα του χρέους για την κάλυψη των έργων που έχουν ήδη υλοποιηθεί για τη δημιουργία σχολείων και ανέρχεται στο ποσό των 20.000.000 €, καθώς δεν επαρκεί ο φετινός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 13.000.000 € προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμα που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Νομό.

Στη συνέχεια, ο κ. Ψωμιάδης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Χρήστο Ζώη ο οποίος είπε ότι σύντομα θα λειτουργήσουν δύο ακόμη Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ένα στην Τούμπα και ένα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Στη 1 το μεσημέρι, ο κ. Ψωμιάδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη. Ο Υπουργός υποσχέθηκε την ένταξη στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του έργου υπογειοποίησης του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου Κουφαλίων που αφορά 7.000 στρέμματα με προϋπολογισμό 4,3 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, ζητήθηκε η παρέμβαση του Υπουργού για παράταση ενός έτους προκειμένου οι παραγωγοί οινοποιήσιμων σταφυλιών να εκδώσουν άδειες παραγωγής για να μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Σχετικά με τα Σχέδια Βελτίωσης Αγροτικών καλλιεργειών (Γ’ ΚΠΣ), ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι πληρωμές τους.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για τη λίμνη Κορώνεια και ο Νομάρχης έθεσε το θέμα της επίσπευσης των έργων αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορούν στο αγροπεριβαλλοντικό και στην απονιτροποίηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Ζητήθηκε να ανοίξει το Ελαιοκομικό Μητρώο ενώ συμφωνήθηκε να γίνει από κοινού επιθεώρηση των έργων που υλοποιούνται, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, για το αρδευτικό έργο Αξιού.

Όπως είπε ο Υπουργός, θα καλύψει τις πιστώσεις για τα οδοιπορικά έξοδα της Κτηνιατρικής και της Αγροτικής Ανάπτυξης σε ποσό 50.000 € ανά υπηρεσία. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα κάλυψης των υπερωριών των Κτηνιάτρων που εποπτεύουν την Ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας από τα τέλη που κρατά η ΕΤΑΝΑΛ Α.Ε. και να δοθούν πιστώσεις για την κάλυψη του προσωπικού που ασχολείται με την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου. Επίσης, ο Υπουργός είδε θετικά το θέμα νομοθετικής ρύθμισης για το προσοντολόγιο του βοηθητικού προσωπικού των Κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Τέλος, ο κ. Χατζηγάκης ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την υπεκμίσθωση των υδατοκαλλιεργειών από την ΠΟΑΥ σε καλλιεργητές και μέσα στις επόμενες μέρες υπογράφεται η σχετική απόφαση. Είναι ένα πρόβλημα, το οποίο χρόνιζε εδώ και επτά χρόνια και έχει να κάνει με την αδειοδότηση των μυδοκαλλιεργειών στην περιοχή του Θερμαϊκού.

Στις 3 χθες το μεσημέρι ο κ. Ψωμιάδης είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαο Λέγκα, ο οποίος υποσχέθηκε να εκταμιεύσει την επόμενη δόση για τη μεταφορά μαθητών, ύψους 2 εκατ. ευρώ, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Αργότερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών Ευρ. Στυλιανίδη ο οποίος ενέκρινε ποσό 160.000 ευρώ για τη δημιουργία δύο πιστών εξετάσεων δικύκλων στην περιοχή της Δυτικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σε ιδιόκτητο ακίνητο 22 στρεμμάτων. Επίσης, εγκρίθηκε ποσό 150.000 ευρώ για εκσυγχρονισμό του αρχείου Διεύθυνσης Μεταφορών Δυτικής Θεσσαλονίκης και 50.000 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού επίπλων και Η/Υ για την Διεύθυνση Μεταφορών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ (χθεσινές 8-4-2009) ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Σήμερα το πρωί, ο Νομάρχης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός δεσμεύτηκε να προωθήσει την εκταμίευση 120.000 ευρώ από την προγραμματική σύμβαση για το Κέντρο Μαύρης Θάλασσας, αλλά και 200.000 ευρώ για το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (ΚΕΠΟΘΕ).

Στη συνέχεια, ο Νομάρχης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Αντ. Μπέζα, σύμφωνα με τον οποίο -μετά από πρόταση του Νομάρχη- πρόκειται σύντομα να κατατεθεί τροπολογία για την ελαχιστοποίηση των χρηματικών προστίμων και την αλλαγή του άρθρου 35 παρ. 2 ν. 2093/92 για μείωση του χρόνου αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας στις περιπτώσεις χρήσης νοθευμένου καυσίμου για την κίνηση των οχημάτων.

Το διήμερο των επαφών του κ. Ψωμιάδη έκλεισε με τη συνάντηση που είχε στις 2.30 το μεσημέρι με τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Δημήτρη Μηλιάκο. Ο τελευταίος δεσμεύτηκε να παραχωρήσει χώρο στη νέα Ομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης από τις εγκαταστάσεις της παλαιάς Ομοσπονδίας Γεωργικών Συνεταιρισμών στη Γέφυρα και να επανεξετάσει το θέμα δημιουργίας Θεματικού Πάρκου στο δήμο Μηχανιώνας που αποτελεί πρόταση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του δήμου Μηχανιώνας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη