10 Απρ 2009

Προτάσεις για την οικονομία και τη φορολογία

1. Κατάργηση του αφορολογήτου ορίου και διεύρυνση της χρήσης των αποδείξεων με τον ακόλουθο τρόπο. Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας και έμπορος θα είναι υποχρεωμένος να εκδίδει απόδειξη παροχής υπηρεσιών ή πώλησης αγαθών, συμπεριλαμβανομένων και όλων όσων μέχρι σήμερα δεν εκδίδουν π.χ. ταξί, βενζινάδικα κλπ. Όλες οι αποδείξεις θα μετράνε στην εφορία και θα υπάρχει κλιμακωτή απαλλαγή του αντίστοιχου ποσού από την εφορία. Η βάση θα είναι αποδείξεις ποσού από 1.200 έως 1.500 ευρώ να απαλλάσουν από φορολόγηση ποσά έως 15.000 ευρώ. Από ποσό αποδείξεων 1.500 ευρώ και πάνω θα υπάρχει κλιμακωτή μείωση στη φορολογία κατά αντίστοιχο τρόπο. Η μείωση θα εφαρμόζεται αναλογικά μέχρι το ποσό των 20.000 ευρώ για αποδείξεις, ή αλλιώς μέχρι το ποσό των 50.000 ευρώ για εισόδημα. Κατά τα υπόλοιπα οι φορολογικοί συντελεστές θα εξακολουθήσουν να ισχύουν όπως και τώρα για τα εισοδήματα πάνω από 15.000 ευρώ. Είναι προφανές, ότι αν κάποιος σε έναν ολόκληρο χρόνο δεν συγκεντρώνει αποδείξεις διαβίωσης πάσης φύσεως τουλάχιστον 1.200 ευρώ τότε κάτι ύποπτο συμβαίνει.

2. Διασύνδεση όλων των ιατρείων με ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα (ανάλογο με αυτό που ισχύει π.χ. στα ταξιδιωτικά γραφεία), ώστε να καταχωρούνται ηλεκτρονικά όλες οι συνταγογραφήσεις τους. Το σύστημα θα εκδίδει ηλεκτρονικά τη συνταγή που θα ...κατατίθεται στα φαρμακεία, και οι γιατρόι θα ελέγχονται και θα φορολογούνται με βάση και τον όγκο των συναγών που συνταγογραφούν. Κατ' αυτό τον τρόπο θα υπάρξει ορθολογηκή συνταγογράφηση, περιορισμός της πολυφαρμακίας και εξορθολογισμός στη φορολόγηση.

3. Άμεση απόδοση ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) σε όλους τους άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους ώστε να είναι δυνατή η ΣΥΖΕΥΞΗ όλων των δημόσιων υπηρεσιών προκειμένου να περιοριστεί η γραφειοκρατεία και η φοροδιαφυγή

4. Εφαρμογή αυστηρού ηλεκτρονικού πόθεν έσχες σε όλες τις αγοραπωλησίες ακινήτων, αυτοκινήτων και σκαφών. Για παράδειγμα, κάποιος που θέλει να αγοράσει ένα σπίτι, χρησιμοποιεί τον ΑΜΚΑ του ώστε να του εκδοθεί ηλεκτρονικά βεβαίωση νόμιμης αγοράς από την εφορία του, με βάση το εισόδημα που έχει δηλώσει και την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

5. Κατάργηση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ, με ταυτόχρονη εφαρμογή μισθολογίου δημοσίου σε όλους τους εργαζόμενους (και στους δημοσιογράφους). Κατάργσηση επίσης όλων των πάγιων χρεώσεων σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ με διεύρυνση των ορίων χρέωσης ώστε να συνδεθεί με δίκαιο τρόπο η χρέωση ανάλογα με την κατανάλωση. Καταναλώνω πολύ, πληρώνω πολλά. Καταναλώνω λίγο, πληρώνω καθόλου ή ελάχιστα.

6. Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου σε όλο το δημόσιο και τις ΔΕΚΟ με άμεση κατάργηση των μισθολογικών ανισοτήτων που υπάρχουν, απο εδώ και πέρα. Άμεση εφαρμογή για κάθε νέοπροσλαμβανόμενο.

7. Ορισμός ανώτατου πλαφόν για αμοιβές διοικητών δημοσίων οργανισμών ή ΔΕΚΟ τα 100.000 ευρώ το χρόνο. Κατάθεση του πόθεν έσχες δημοσίως, πριν την ανάλειψη των καθηκόντων αλλά και μετά την αποχώρηση από την διοίκηση.- Κατάργηση της πολλαπλής αμοιβής για τους διοικητές δημοσίων οργανισμών (π.χ. μισθός ως καθηγητής πανεπιστήμιου και μισθός ως διοικητής).

8. Άμεση ιδιωτικοποίηση ΟΣΕ, Λιμανιών, ΔΕΗ με αυστηρούς όρους διατήρησης του κοινωνικού χαρακτήρα τους.

9. Απαλλαγή φορολογικής υποχρέωσης για νέες επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 20 εργαζόμενους, μετά τον τρίτο χρόνο λειτουργίας τους και για περίοδο 2 ετών.

10. Εφαρμογή ανώτατου περιθωρίου κέρδους π.χ. στο 30% για αγορές προϊόντων ολιγοπωλειακού χαρακτήρα. Αν για παράδειγμα, σε μια αγορά προϊόντος όπως τα καύσιμα δραστηριοποιούνται έως 7 εταιρείες, τότε η τιμή του προϊόντος θα έχει πλαφόν.

11. Κατάργηση όλων των επιδομάτων και ενσωμάτωσή τους στο βασικό μισθό.

12. Δημιουργία κρατικής τράπεζας ή επανακρατικοποίηση της Εθνικής και εφαρμογή τραπεζικής πολιτικής μέσω αυτής. Εφαρμοφή πλαφόν στα όρια του επιτοκίου χορηγήσεων και πιστωτικών καρτών, σε 5% και 7% σε σχέση με τα επιτόκια καταθέσεων. Σε περίπτωση πλειστηριασμού ακίνητης ή κινητής περιουσίας, το πλειστηριαζόμενο αντικείμενο θα βγαίνει στην εμπορική του αξία και όχι στο οφειλόμενο ποσό, ενώ η διαφορά που θα προκύπτει θα αποδίδεται στον κάτοχό του.

13. Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας με ανάλογο τρόπο που ισχύει για τα φυσικά πρόσωπα.

14. Περιορισμός των υπουργείων σε 15 και των εποπτευόμενων φορέων και οργανισμών άμεσα στο μισό. Οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, αλλά θα αλλάξουν φορέα, ενώ η διοιήκηση θα περιοριστεί στο μισό.

15. Αποσύνδεση των ετήσιων αυξήσεων από τον πληθωρισμό και διασύνδεσή τους με τον τιμάριθμο, ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες της ζωής .

Οι ιδέες και προτάσεις είναι του http://politikiprotasi.blogspot.com/


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη