2 Απρ 2009

το σχέδιο Ρουσόπουλου για την αγωγή εναντίον Αυτιά, Βλάχου, Ντάσκα


Προσεκτικός σχεδιασμός κρύβεται πίσω από την αγωγή Ρουσόπουλου σε δημοσιογράφους του Alpha. Όσο οι φήμες ήθελαν τον πρώην υπουργό εξοντωμένο και εκτός κυβέρνησης, ο τελευταίος οργάνωνε σχέδιο αντεπίθεσης με τις ευλογίες του Μαξίμου!
Ο σχεδιασμός μάλιστα δεν αφορά την “αποκατάσταση” της τιμής του αλλά την ολική επαναφορά της κυβέρνησης από τις στάχτες τις υπόθεσης Βατοπαιδίου. Η αγωγή θα δρομολογήσει τις εξελίξεις στοχεύοντας συγκεκριμένα σε πρόσωπα φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη παράλληλα την παρούσα συγκυρία:
1. Τα πρόσωπα. Τόσο ο Γιώργος Αυτιάς όσο και οι Ντάσκας, Βλάχος δεν... θεωρούνται ιδεολογικοί αντίπαλοι στο κυβερνών κόμμα. Υπήρχαν αρκετοί άλλοι δημοσιογράφοι που καταφέρθηκαν με χειρότερο τρόπο προσωπικά εναντίον Ρουσόπουλου και όμως μένουν εκτός της “μηνις” του πρώην υπουργού.
2. Η συγκυρία: Η νέα ιδιοκτησία του Alpha δεν έχει κανένα συμφέρον τόσο να αντιπολιτευθεί ιδιαίτερα δε να καλύψει με οποιονδήποτε τρόπο τις ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης με την οποία ήδη βρίσκεται στα μαχαίρια!
Το σκεπτικό Ρουσόπουλου που υιοθετεί και το Μαξίμου είναι να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους τρεις δημοσιογράφους τώρα, που δεν έχουν καμμία οργανική ή διοικητική εξάρτηση με την προηγούμενη ιδιοκτησία. Θεωρούν δεδομένο ότι τα λεγόμενα τους ήταν αποκλειστικά εκτέλεση εντολών της τότε διεύθυνσης και όχι δικές τους απόψεις. Ο Alpha άλλωστε νυχθημερόν έπαιζε το θέμα του Βατοπαιδίου σε όλες τις εκπομπές λόγου ανεξαρτήτως προσώπων (εξαιρουμένου ως ένα βαθμό του Μάνεση). Με αυτό τον τρόπο οι τρεις δημοσιογράφοι δεν θα δεχτούν να σηκώσουν το βάρος της αγωγής ενώ ο τωρινός Alpha δεν θα βληθεί από την όποια υπερασπιστική τους γραμμή.
Ο Ρουσόπουλος και κατ’ επέκτασιν η κυβέρνηση θέλουν να “αποσπάσουν ομολογία” περί οργανωμένου σχεδίου αποδόμησης που εκπονήθηκε από τήν τότε διοίκηση του σταθμού σε αντίποινα “μη τακτοποίησης” προσωπικής υπόθεσης που είχε ζητηθεί από τον ίδιο τον Ρουσόπουλο!
Οι πληροφορίες μας λένε ότι η “ομολογία” έχει ήδη αποσπασθεί σε ανεπίσημο επίπεδο και η μεταφορά της στο ακροατήριο θα στηρίξει ολόκληρη την κυβερνητική αντεπίθεση. Γι’ αυτό και δεν εγκαλούνται περισσότεροι των τριών που πιθανά θα σχετίζονταν ακόμα με την προηγούμενη διεύθυνση του σταθμού. Η κυβέρνηση έχει αποσπάσει και τη μη εμπλοκή άλλων εκδοτικών συγκροτημάτων στην υπόθεση, που ούτως ή άλλως ενεπλάκησαν αργότερα και με μικρότερη ένταση στις αποκαλύψεις για το Βατοπαίδι.
Από το www.olympia.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη